Ga naar Frankrijk voor jouw ultieme mountainbike vakantie

 

Wil je eens een meerdaags mountainbike avontuur doen? Dan is Frankrijk een van de vele landen waar je tal van keuzes hebt. Het land is voor vele bekend als het familie kampeer vakantie land, wintersport locatie bij uitstek en voor de ander de place to go om lekkere wijn te scoren. Dit 551.500 vierkante kilometer grote land is veelzijdig, wij nemen je graag even mee naar de mooiste spots voor jouw ultieme mountainbike vakantie!

 

Een uitzicht tijdens de Epic Enduro in zuid-frankrijk

 

 

1. MTB vakantie net over de grens in Frankrijk, Les Hautes Rivieres

 

Met enige regelmaat reizen wij zelf af naar het noordelijkste puntje van Frankrijk. Daar vind je verrassend genoeg al een van de dikste mountainbike gebieden van Frankrijk. Nee niet te vergelijken met de hooggebergten natuurlijk… Het gebied geeft een netwerk van trails waar je U tegen zegt. Overal wordt er druk gewerkt aan de bestaande en nieuwe trails. Het is absoluut Enduro style, allemaal met een zeer hoog technisch niveau. In de regio kan je goed shuttelen of zelf omhoog klimmen (circa 1 tot 1,5 uur per klim). Check hier een van onze eerdere bezoekjes aan de regio: http://www.trail-addicts.com/the-wrap-up-trailaddicts-weekend/

 

Martijn dropt een trail over een rots formatie in Les-Haute riviere

 

2. Mountainbiken in de Vogezen

Het Vogezen gebeid is na Les Haute Rivieres het 2de grote mountainbike gebied wat je tegenkomt. Het ligt onder Luxemburg en strekt zich uit naar beneden. Er zijn tal van regio’s binnen de Vogezen waar je goed en mooi kan mountainbiken. Er is keuze uit bikeparks zoals Lac-Blanc en La Bresse, maar deze regio leent zich ook perfect voor meer All-Mountain rijden voor hen die het liever wat minder extreem zien. De nickname voor de regio is immers ook “Flowgezen” 😀 Zelf al eens de “Biggest Vosges DH” gedaan. Leuke all-mountain afdaling van ruim 8 kilometer lang http://www.trail-addicts.com/trail-review-biggest-vosges-dh-2/ , toch als je dan toch afdaalt deze kant op is ons advies om voornamelijk rondom bikepark la Bresse http://www.trail-addicts.com/bikepark-la-bresse-hohneck-vogezen/ te gaan. Hier vind je alles wat je hartje begeert.

Foto van Legenduro

 

 

3. Mountainbike vakantie in de Franse Alpen

 

De Franse Alpen mogen natuurlijk niet ontbreken! Hier is simpelweg te veel om op te noemen. Leuk is om hier de bekendere plekken op te zoeken zoals Alpe d’Huez en Les Deux Alps. Mooie levendige dorpjes (lees dorpen) met grote bikeparken. Ben je niet zo’n bikepark fan laat je dan zeker gidsen! Gids bedrijven zijn gespecialiseerd in het vinden van de mooiste trails die bij jou passen. Vergis je niet in de gidsen van Frankrijk, dit is namelijk een officieel en beschermt beroep. Elke gids zou dus in staat moeten zijn om jou het mooiste te laten zien daar 😉 uiteraard is er altijd verschil…. Zelf werken we al jaren samen met Legenduro http://www.trail-addicts.com/product/amen-trails-heaven-legenduro/. Van hen weten we 1 ding zeker: dat wordt vet!

 

Foto van Legenduro

 

4. Trail walhalla in Zuid Frankrijk Haute Riviere Languedoc

 

Ben je opzoek naar een echt Walhalle van mountainbike trails? Boek dan je reis naar Haute Riviere Languedoc. Dit ligt net boven de Pyreneeën (worden ook wel de uitlopers van) genoemd. Het is een groot nationaal park met heuvels tot en met 1000 meter hoog. Veel mensen kennen het door de Epic Enduro die daar wordt gereden http://www.trail-addicts.com/radon-epic-enduro-2017/. Alle trails voelen natuurlijk aan en bieden bizar dikke afdalingen! Veel rotsen, steile secties wortels, het hele rataplan. Werkelijk waar mocht je na bijvoorbeeld Finale Ligure nog een goede spot zoeken dan is dit zeker een van de places to be. We hebben nog niet echt gids bedrijven gevonden in deze regio, maar probeer een GPX van de Epic enduro te pakken te krijgen en je hebt alvast de eerste 110 kilometer met 5000 hoogte meters te pakken 😉 Probeer ergens te overnachten/parkeren bij Olarques dat is de plek vanwaar alles start tijdens de Epic Enduro.

 

Foto van Bart

 

Weet je zelf nog goede mountainbike spots in Frankrijk?

 

Nee we kunnen natuurlijk niet alles weten 😉 Tip ons met nog meer prachtige mountainbike paradijsjes in Frankrijk (of elders. Mail ons info@trail-addicts.com en we zijn er blij mee.

 

Op de mountainbike website van Frankrijk vind je tal van VTT Routes. Helaas is de ene route de andere niet… Klink logisch echter weten wij uit ervaring dat sommige echt bizar saai en slecht onderhouden zijn en dat andere echt ontzettend gaaf zijn… Geen garantie dus. https://www.vttfrance.com

 

Ook kan je natuurlijk altijd vertrouwen op Trailforks: https://www.trailforks.com

 

It’s all about the trails!! Online mountainbike Travel Guide Trail-Addicts