De OutIn draagbare Espresso machine

Wat is er lekkerder dan een bakje Espresso in de vroege morgen? Voor ons drieën Bram Nico en ik, niets eigenlijk! Thuis genieten van goede koffie is makkelijk, het vergt mogelijk wat investering in een goed apparaat. Voor lekkere koffie op de camping heb je wel wat meer nodig zoals een brandertje en percolator, niks mis mee maar voor dat snelle kopje koffie? Ja voor dat snelle bakje koffie onderweg of net voor we de trail op knallen hebben we nog niet echt iets geschikts eigenlijk. Ooit de Wacaco espresso machine mogen testen, maar dat was in verhouding even veel werk als met een percolator werken (tenzij je warm water mee zou nemen). Maar toen kregen we vanuit het niets zomaar een mailtje van een bedrijf dat heet: OutIn. Nog nooit van gehoord, maar ze verkopen een Mini Espresso Machine wat volledig “autonoom” werkt. Beter gezegd: Je dus alleen koffie en water nodig, het apparaatje doet de rest J en nee je hebt ook geen externe elektriciteit nodig!

De OutIn Nano draagbare Espresso machine eerst indruk

Vaak, bij veel producten, misschien wel bij alles…. De eerste indruk is belangrijk. Verlies je daar al punten, dan sta je gelijk 1-0 achter. Zo zijn er steeds meer merken die steeds meer aandacht aan de presentatie geven (verpakking en beleving) om die eerste indruk zo goed mogelijk te laten zijn. Daarbij moet, wanneer de verpakking weg is het apparaat ook lekker aanvoelen, stevig en betrouwbaar.

Espresso machine draagbaar

Wanneer je de OutIn uit de verpakking haalt voel je direct een goed en solide apparaat in je handen. Het deed mij een beetje denken aan een JBL box. Een JBL box voelt ook “prettig” en “solide” daar hoef je voor je gevoel niet heel voorzichtig mee te doen. Dit is overigens geen gesponsorde sluipreclame, gewoon een mening 😉 Het compacte formaat en de gebruikte materialen van de OutIn Nano Espresso machine voelen goed. Het feit dat er een accu inzit maakt dat hij ook wat zwaarder is.

Water aan het koken in de Nano espresso machine

Het formaat is inderdaad erg klein en dus erg gemakkelijk mee te nemen. Alle onderdelen voelen solide, ook bij het los en vast draaien van de onderdelen voel ik geen ongemakkelijke schroefdraden of andere zaken die potentieel zo kapot kunnen gaan.

De koffie uit de espresso machine camping

Aan de onderkant (waar de koffie uit komt) zit een dop die als kop dient en daaronder de module die ofwel Nespresso Cups of gemalen koffie accepteert. Dit kan gemakkelijk gewijzigd worden door het binnen werk te vervangen (zitten er alle2 bij). Aan de bovenkant zit een deksel, hier moet het water in, de deksel heeft een soort rubber waardoor je hem gemakkelijk op de Espresso machine drukt.

Dan als laatste is er een USB-C aansluiting om de accu op te laden en een aan en uitknop. Handig. Tijd om koffie te zetten!

De outing Nano werkt ook met espresso cups

De OutIn Nano Espresso machine in gebruik

Cupje er in en goed vastdraaien, bovenin het water en simpel de knop (de enigste) op de koffie machine even ingedrukt houden. De Outin gaat over in “waterkook modus” waarbij de 4 lampjes een indicatie geven hoever hij in dit proces is. Na maximaal 200sec, afhankelijk hoe koud het wat was, begint hij na een piepje koffie te maken! Simpeler dan dit kan natuurlijk niet. De koffie smaakt uiteraard net zo als uit je Nespresso machine. Let wel op want even weglopen en vergeten dat je hem geactiveerd hebt betekend dat hij gewoon gaat lopen, gelukkig duurt het hele proces kort genoeg om er even de aandacht bij te houden J

Word partner van Trail-addicts en bereik duizenden fanatieke mountainbikers per maand

Adverteren op trail-addicts kan al vanaf 30 euro per maand! Met onze website, Instagram, Facebook en Youtube bereiken we meer dan 60.000 fanatieke mountainbikers per maand. Trail-Addicts magazine heeft meer dan 170 bikepark en trailparks op de website staan. Uitgebreide Geometrie database en er word hard gewerkt aan de grootste mtb database! Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie

De batterij duur van de Nano

De batterij van de OutIn Nano moet eigenlijk 2 dingen doen: Verwarmen en pompen. Zoals met alles kost verwarmen de meeste energie. Wanneer de batterij helemaal is opgeladen en je stopt er echt koud kraanwater in dan kan je met 1 lading 2 kopjes koffie zetten. Is op zich prima voor als je met z’n 2en bent en onderweg even een bakkie wilt doen. Hoe warmer het water is, hoe langer de batterij uiteraard mee gaat.

De OutIn Nano opladen
Outin Nano Espresso Machine op de camping water bijvullen

We hebben thuis de test gedaan door telkens het reservoir te vullen met gekookt water, we zijn meer dan een week verder gekomen met gemiddeld 3 kopjes koffie per dag! Nee, de accu was nog niet eens leeg. Dat is een serieus resultaat natuurlijk. Op reis zou je dus de batterij duur sterk kunnen verlengen door gewoon een fles warm water mee te nemen.

Water in de Nano Espresso machine

Samenvattend

Na mijn solo tripje in Winterberg waar ik normaal met de percolator aan de slag ga en alle onnodige gadgets thuis laat: Zat de OutIn Nano in de “gearbox” en geen percolator. Het scheelt gedoe met brandertjes en losse koffie (ik drink thuis ook Nespresso) waardoor dit gewoon een logischere keuze is om mee te nemen. Het werkt als een bom en voor dat extra kopje koffie heb ik hem even aan een powerbox gehangen, simpel J

Dit is echt een blijvertje!

Meer info? Check hun website: OutIn Espresso Machine