MTB trailhunt in Hemer

Nieuwe gebieden verkennen oftewel een goede MTB Trailhunt, dat is toch wel het sleutelwoord van wat we bij Trail-Addicts belangrijk vinden. Zo hebben we al veel gevonden en zo zijn we al eens teleurgesteld. Dit keer gingen we opzoek naar mtb Enduro trails net onder Hemer. Volgens het vooronderzoek, YouTube en trailforks moet dit gewoon een pareltje zijn!

Wel 8 trails waarvan de meeste langer dan in Remouchamps

Op trailforks zien we dat er tenminste 8 trails liggen. De omgeving is behoorlijk heuvelachtig met “berg” toppen van maar liefst boven de 480 meter. Ook de zwart gemarkeerde trails die we zien hebben totale lengtes van tot over de kilometer. Om de teleurstelling van Siegen trailhunt niet nog eens te laten gebeuren vervolgde het onderzoek op Youtube. Ook hier zagen we toch echt tal van dikke trails! Dit kan niet meer misgaan.

De trails die we gevonden hebben

Met goede moed arriveren we in de regio en ja het ziet er echt veel belovend uit. We zetten onze koers naar boven richting de “Straight Line”. Tijdens de klim passeren we al 2 trails wat de moet erin houdt. Eenmaal boven is de Straight Line nergens meer te bekennen L We laten de moet niet in de schoenen zakken, dus gaan gelijk door naar de Tannennadelohr, lastige naam… De trail doorkruist veel overwoekerde velden dus dat wordt teken zoeken (ook gevonden trouwens…) Niet heel spectaculair, ook niet heel slecht. Goed door!

We klimmen snel weer naar boven om de Rock Forest op te zoeken. Hier start dan straks ook de Keep Calm! Met andere woorden: Hier zijn we nog niet uitgespeeld! De Rocky Forest vinden we snel en die is leuk, niet “zwart” wat ons betreft, al is het einde best wat steil te noemen. Verder erg leuk met veel stenen op de trail maar zonder al te grote obstakels en uitdagingen.

mob trail hunt in Hemer

Duitse bosbouw

2 gereden trails op de teller, nog een hoop te gaan! Op Naar de Keep Kalm aan deze zijde van de weg, voordat we aan de overkant verder gaan met deze trailhunt. Eenmaal boven zoeken we ons rot naar de Keep Kalm, na een tijdje vinden we iets wat op een bocht lijkt. Helaas is de trail helemaal dicht gegooid en absoluut onbegaanbaar.

Koppie niet laten hangen, snel naar de overkant en op zoek naar de Hasi Gold en Ants Trail. Tijdens de klim passeren we de Ants Trail en dat is niks veel belovend. Waar we er na de dubbeltrack weer in zouden moeten lijkt open te zijn echter waar je uit komt helemaal dicht. We besluiten door te klimmen naar de MTB trail Hasi Gold.

Afgesloten voor de wilde dieren. Trail compleet weg en mag van Trailforks want deze ga je niet meer terugvinden. Jammer, zonder al te veel goede moet besluiten we toch nog naar boven te rijden opzoek naar de Ants trail. Er is hier veel aan bosbouw gedaan en dan op de Duitse manier, hele velden volledig gekapt. Boven aan waar de Ants Trail zou moeten beginnen is alles weg gekapt en de trail volledig overwoekerd door nieuw planten. We besluiten over de dubbeltracks naar beneden te rollen om het 2de deel dan maar in te rijden, dat deel waarvan we het begin zagen…

Ook hier, na een paar veel belovende meters. Alles totaal weg gekapt en de trail volledig weg. Niks meer van over dus L

Hemer trail gebied: 2 Trails zijn erover op dit moment. Wellicht gaan de locals hun moet weer bij elkaar rapen en opnieuw de trails aanleggen. Wie weet…. Voor nu: Ons advies is om niet naar Hemer te rijden voor een dagje trailfun.

Meer trail reviews vind je hier

North Shore Col du Kragge

Bike Park Col du Kragge

0 Comments1 Minutes

De Alpe d’Huez

0 Comments10 Minutes

MTB trails in Kroatië

Trailpark Groznjan

0 Comments3 Minutes

Bike Park Goor North shore

Bike Park Goor

1 Comment1 Minutes

Bikepark SFA Doetinchem

0 Comments2 Minutes

Commencal

Bikepark: VallNord

0 Comments2 Minutes