Joe’s no flats,

Tubeless maken mountainbike banden

Mijn oude Hope Enduro Tech velgen laten zich niet zo lekker tubeless meer maken. Kan onkunde van mijn kant zijn natuurlijk… Het resultaat is dat ik gewoon oldscool met binnenbanden rijdt. We zouden een lang weekend in de Alpen gaan rijden en om niet op iedere straat hoek met een lekke band te staan heb ik de Joe’s No Flats binnenbanden er in gegooid. De voordelen van de melk maar niet het geklooi met de melk en zo.

Binnenbanden met melk

De binnenbanden zijn uiteraard wat zwaarder en ja ik realiseer me ook dat tubeless rijden meer voordelen heeft. Wat ik een beetje hoop is dat zelfs een snakebite kan worden tegen gegaan door de melk waardoor ik toch met wat minder bar in de banden kan gaan rijden. Eenmaal in Zwitserland de eerste dag door gekomen zonder problemen. Her en der toch nog aardig hard wat zaken geraakt waarvan 1x de velg hoorbaar was. We zaten allemaal lekker op het fietsje en het tempo zat er goed in. Rustig aan begon ik in de groep al te roepen dat het een geniale uitvinding is, dat was misschien iets te voorbarig….

De gids in het wiel blijven…

Dag 2 van ons Trail-addicts weekend in Verbier was qua lekke banden minder succesvol. Eerste keer lek was ook zonder aanwijsbare reden. Opmerkelijk was dat er melk in de buitenband zat, dat zal dan wel door de eerdere hits zijn geweest waarbij er toch nog iets goed is gegaan. Op een latere afdaling probeerde ik Erik van MTBverbier in zijn wiel te blijven, daar waar hij uiterst sierlijk langs of over de leistenen opstakels rijdt sta ik op servival mode 😀 de remmen gingen letterlijk los en het tempo zat er goed in. Vol trots reed ik achter de gids aan tot bijna onderin waar er 1 leisteen te veel was… Lek, dat is nummer 2 vandaag.

Lek in de verpakking

De volgende dag de banden toch wat harder opgepomt, nieuw setje Joe’s erin en gaan. Op een volstrekt onlogisch moment wordt ik weer geconfronteerd met een lekke band. Driftig zoeken we een snakebite of iets scherps maar niks kunnen vinden. Hop nieuw Joe’s no flats bandje erin in volle bak pompen met zo’n mini pompje zonder resultaat. Patroontje geprobeerd en blijkt dat de band op 2 plekken leeg loopt rondom het ventiel 🙁

Gelukkig waren we met 3 man sterk want mijn banden waren al op en de rest van de groep stond al een stuk verder beneden. 3x lek

Zelfs in de bus loopt hij leeg

De resterende dagen met een wat hogere banden druk en normale binnenbanden gereden zonder verdere problemen. Mijn voorband was nog wel voorzien van een joe’s en heeft het gelukkig gehouden. Vreemd is wel dat toen we weer thuis waren mijn voorband lek in de bus stond. Blijkbaar toch ergens een lek geweest wat ondanks te melk weer leeg kon lopen. Sorry Joe’s no flats, maar dat is volgens mij niet de bedoeling.  Zeker niet dat er een lekke/kapotte binnen band in de verpakking zat…

Verdict lijkt een goed plan, maar snakebites worden niet voorkomen en ook kleine gaatjes worden niet al te best gedicht.