Na een matig winterseizoen (2023/2024) met weinig sneeuw, openden veel bikeparks alweer in maart de liften voor downhillers. Maar rondom Bikepark Winterberg bleef het even stil. Er gingen zelfs berichten en forumdiscussies rond dat het bikepark zou sluiten. Ondenkbaar, toch?! Het is wellicht één van de best draaiende bikeparks in Europa.

Maar sinds 10 april kwam er wat nieuws los: Bikepark Winterberg wordt “THE MOTHER Bikepark Winterberg

The Mother is calling…

Geen idee waarom deze “re-branding” noodzakelijk was. Er is in elk geval wat geld gespendeerd aan fancypancy art-work en een online ticket-systeem waar je je liftticket (online met korting) koopt.

Op de socials zien we dat er ook echt wel een paar trailveranderingen zijn. Zo is de rockgarden in de iXS downhill track aangepakt met – zo te zien – een nog langere rockgarden en meerlijnkeuzes en gapjump-opties. En wordt er gedeeld dat de KyrHill Trail ook fundamenteel vernieuwd is. Voor de doorgewinterde Winterberg bezoekers: dit is de oude Continental track.

Het bikepark blijft een toegankelijk bikepark met veel blauwe trails, maar natuurlijk ook de bekende DH tracks, dikke (gap) features en mooie relatief nieuwe endurolijnen.

Sinds vrijdag 19 april is “The Mother” geopend. We gaan snel een kijkje nemen om te ervaren of er nog meer veranderingen zijn naast de naamswijzigingen en facelift!