Nu de Mondraker Team Enduro in Davos (Zwitserland) langzaamaan nadert, stijgt de opwinding! We dromen op een regenachtige Hollandse dag weg bij de herinneringen van eerdere deelnames – meestal in goed weer.

De inschrijving voor het event (5 t/m 7 september 2024)was al binnen enkele uren na opening stijf uitverkocht. De populariteit van de race is een bewijs van de schitterende trails, toffe wedstrijdvibe in het adembenemende decor van Davos Klosters.

Voor degenen die geen plek hebben bemachtigd, is er nog hoop. Hoewel het volledig is volgeboekt, is er nog steeds een kans om mee te doen via de wachtlijst, vooral voor damesteams – die een grotere kans hebben om door te schuiven als er plekken vrijkomen.

Dit jaar blijft ook de integratie van e-MTB’s in de categorie Fun Teams gehandhaafd, met de eis dat ten minste één teamlid op een conventionele fiets rijdt – een format dat vorig jaar succesvol bleek. En precies dát zijn wij in onze Trail-Addicts deelname van plan: een mix van e-MTB en “analoge” bikes.

Verken de trails

Zelfs als je niet meedoet aan de race, biedt Davos Klosters tal van mogelijkheden om de beroemde trails te verkennen. De regio is een paradijs voor mountainbikers, met een uitgebreid netwerk van trails voor alle niveaus.

Om het zomerseizoen te openen, vindt het mountainbikefestival “Rock the Bock” plaats van 21 t/m 23 juni 2024. Dit evenement is perfect voor rijders die willen genieten van het schilderachtige decor van Davos.

Voor degenen die hun vaardigheden willen verbeteren, zijn de “Trail Days” begeleide tochten van Bike Academy Davos een uitstekende optie. Van 28 juni tot 12 oktober 2024 richten deze tochten zich op zowel gevorderde als expert rijders. Gasten die in één van de officiële bike hotels verblijven, kunnen zonder extra kosten aan deze tochten deelnemen.

Het hele jaar door fietsavonturen

Vanaf begin juni beginnen de “bergbahnen” te draaien, en alle kabelbanen zijn in werking vanaf 22 juni 2024. Deze comfortabele bergtransporten maken het gemakkelijk voor jou als biker om de hooggelegen trails te bereiken. De hoogst gelegen toppen gaan tot ongeveer 3.400 meter.

Wij reizen zelf vaak naar campings, maar de keuzes aan campings is in Davos vrij beperkt. En bovendien ligt Davos al op ruim 1.500 hoogte. Dat kan vrij koud ‘s avonds worden in je tentje of campertje!
Verblijven in één van de bike hotels is hier dus best een slimme keuze, en biedt ook extra voordelen zoals dagtickets voor fietsvervoer op de bergbahnen en gratis begeleide tochten tijdens Trail Days.

Voor meer informatie over fietsen in Davos, trail maps, en accommodaties: check de Davos Klosters “on the bike” pagina.

Wanneer ga jij?

Maak je maar klaar om het singletrail-paradijs van Davos Klosters deze zomer te verkennen. Of je nu deelneemt aan de Mondraker Team Enduro of gewoon wilt genieten van enkele van de beste mountainbike-trails ter wereld. Op Trailforks vind je meer dan 110 trails in dit gebied…

Davos enduro team, Zwitserland, wedstrijd, team riding, Focus