Buiten douchen is koud!

Wanneer je lekker een dagje aan het shredden bent geweest in het bikepark, dan ben je vies. Stof, zweet, modder wat de condities ook zijn je wilt douchen. Sommige bikeparks hebben tegenwoordig douche faciliteiten maar dat is toch echt de uitzondering op de regel. Wat nu? Wat op zich wel kan werken is een zonnen douche, van die zwarte zakken die je op je auto legt om wat temperatuur in het water te krijgen. Voorwaarde is wel dat het zonnig is, anders werkt zo’n “zonnen” douche niet 😉 alternatief is dan: Koud douchen of gewoon smerig je kloffie aan doen en hop terug naar huis.

Buiten douchen kan dus toch wel warm zijn…

En zo was er de buiten douche van ArmA Outdoor. Een buitendouche aangedreven door de 12v van je auto of camper en brand op de wel bekende campingaz flessen. Dit wilden wij natuurlijk wel eens nader bekijken en real life testen!

Deze ArmA Outdoor douche is een relatief handzaam apparaatje wat zich makkelijk mee laat nemen in de meegeleverde tas. De douche zelf en benodigde slangen kunnen er allemaal bij in gelukkig, zelf raak ik namelijk alles kwijt als het niet ergens bij in of aan vast zit. Alle slangen laat zich gemakkelijk vast klikken aan het apparaat ziet en voelt erg solide.

Mooi allemaal, maar kunnen we nu gaan douchen? Nee. Het water wordt er namelijk niet bijgeleverd 😉 Je zult dus nog iets van een jerrycan met water mee moeten nemen, of misschien nog beter een opvouwbare jerrycan zodat je lokaal water kan pakken. De ArmA outdoor douche is voorzien van een waterslang met pompje die je gemakkelijk in je “waterbron” kan laten zakken, dit pompje is overigens ook de reden waarom je de 12v stekker nodig hebt. Het water wordt verwarmt met behulp van een gasfles. Simpel plug and play, zelf heb ik altijd 2 kleine gasflessen mee om de simpele reden dat je niet kan zien hoe vol ze zitten, zo kom je nooit voor ongewilde verassingen te staan.

Vind de mooiste mountainbike avonturen op Secrettrails.eu

Op Secrettrails vind je de beste mountainbike gids bedrijven in heel Europa, we werken samen met gids bedrijven die de mooiste mountainbike vakantie aanbieden in Europa. Check ze op www.secrettrails.eu.

Meer informatie

Hoog tijd om te douchen!

We staan op de camping vlak bij de trails van Les Hautes Rivieres. Prima plek vlakbij het water en zoals gezegd vlakbij de trails. Dat is het dan ook. De camping faciliteiten zijn sterk verouderd, zo ook de douche. We hadden al gepland om de ArmA buiten douche hier te testen, niet wetende dat het ook gewoon noodzaak was! De douches op de camping worden namelijk NIET warm.

Bij het ontbreken van een Jerrycan of emmer voldoet de afwasbak ook prima. Alles aangesloten volgens specs, is het even onduidelijk hoe dat nou met het gas werkt. Normaal bij dit soort apparaten moet je het een en ander zelf ontsteken. Om te kijken of het water loopt hebben we de buiten douche gewoon maar eens aangezet. Tot onze grote verbazing: Direct warm water! Niet een beetje warm, nee heel warm! Op de ArmA buiten douche zit een water regelaar en gas regelaar, de laatste van die 2 draaien we snel wat lager.

“Hier kan je koffie op zetten”

Zwembroek aan (voor de video 🙂 ) en douchen maar. We draaien nog een aantal keren de gasknop verder omlaag omdat het gewoon te heet wordt. Klinkt negatief, dat is het absoluut niet. Kouder is te regelen namelijk. We douchen allebei in de buitenlucht met een temperatuur van circa 13 a 14 graden zonder problemen. Erg comfortabel te noemen.

Het eind oordeel van de buiten douche

het apparaat voelt solide en ziet er erg mooi afgewerkt uit. De instructies op het apparaat zijn voldoende om zonder beschrijving aan de praat te krijgen. Let wel op! De ArmA buitendouche mag niet “binnen” gebruikt worden. Hij brand namelijk op butaan gas wat giftig is en dus niet binnen mag worden gebruikt. Ergens binnen douchen kan wel, zolang het apparaat maar buiten staat…

Het allerbelangrijkste is: Het water is ECHT WARM

Wat ons betreft een dikke vette 10, we kunnen oprecht geen nadelen vinden. Je zou het formaat kunnen benoemen, het feit dat je gas nodig hebt of dat hij niet binnen te gebruiken is. Wat ons betreft enkel de benodigde specs en uitvoering naar een product wat echt doet wat het moet doen: Warm buiten kunnen douchen, dat tezamen met de afwerking look and feel + het intuïtieve aansluit gemak. Normaals: Dikke 10.

Punt.

meer informatie: Arma buiten douche