Top 5 Mountainbike spots in Duitsland: Waar kan je het beste mountainbiken in Duitsland?

Oke de titel is misschien niet helemaal correct. We kijken namelijk ook naar “reis versus toffe trails rijden” afstand. Beter bekend als het “beste prijs kwaliteit” verhaal maar dan in de kilometers vanaf hier versus trail kwaliteit. Duitsland is een groot land wat net zoals Frankrijk veel te bieden heeft. Toch ziet de top lijst van Duitsland er flink anders uit. Veel gebieden zijn meer laag gebergtes doordat de echte Alpen in Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk liggen (o.a. want we vergeten er vast wel 1).

 

 

MTB Routes Duitsland

De Eifel als mountianbike gebied


De Eifel is een vulkanisch gebergte wat zich uitstrekt van net onder Keulen tot aan halverwege Luxemburg. De Eifel is niet alleen Duits, ook een klein deel van de Eifel bevindt zich in België. Wij zelf bezoeken 2 plaatsen in deze regio het meeste, Monschau en Nideggen.

Monschau is beter bekend door de stad zelf waar tal van vakwerk huizen staan in een mooie historische centrum. Dit historische stadje ligt in een vallei met tal van mooie dik beboste heuvels er omheen. Dit gebied leent zich uitstekend voor wandelaars en mountainbikers. Helaas moeten we wel aangeven dat fietsen bijna nergens echt mag.

 

Nideggen is een gebied wat je trakteert om prachtige uitzichten en een waar bikepark achtige afdaling met tal van vette jumps en drops er in. Verder is de omgeving gewoon weg erg mooi met naaldbossen waardoor de ondergrond vaak het hele jaar door goed te doen is.

We hebben als eens verder gezocht naar mooie mountainbike gebieden in de Eifel, helaas tot op heden niets gevonden wat het haalt bij deze 2 spots. Check hier het verhaal van onze Eifel special

 

Willingen en Winterberg bikeparks

Deze 2 behoeven geen introductie natuurlijk, het zijn algemeen bekende bikeparken waar menig Enduro en of Downhill rijder is begonnen met de volgende stap in de mountainbike sport.

Check hier alle informatie over bikepark Winterberg

Check hier alle informatie over bikepark Willingen

 

Mountainbike gebied Witten

Niet zover over de grens van Nederland ligt Witten. Met niet zover bedoelen we relatief gezien dan… Het zal nog een goede 60 kilometer zijn namelijk. Ondanks dat, is dit gebied misschien wel de beste locatie om dikke Enduro trails te rijden in de wijde omgeving. Er is in de regio een zeer actieve groep trails builders aan de gang dat continue nieuwe trails bouwt en de oude trails onderhoudt. We organiseren er niets voor niets met grote regelmaat Trail-Addicts rides!

Check hier alle infromatie over: Witten

 

 

Het Harz gebergte

Het Harz gebergte mag zeker niet ontbreken in dit lijstje! Het ligt midden in Duitsland en is vanaf de grens een kleine 3,5 uur rijden. Deze regio kenmerkt zich door de klein wintersport locaties en precies om die reden zijn er meerdere gebieden met liften. En precies die liften gebruiken ze in de zomer van wandelaars en de bikeparks die ze er onder hebben aangelegd. In het Harz gebergte raden wij 2 spots specifiek aan:

 

  1. Bikepark Brainlage
  2. Bikepark Sankt Andreas Berg

 

 

Mountainbiken in Bad Iburg

Deze mogen we natuurlijk niet vergeten! Bad Iburg is zeker een goede spot om eens te gaan rijden. Er zit een groot voordeel aan het gebied en dat is het feit dat bijna alle trails vanuit 1 berg rug bereikbaar is. Er ligt daar ontzettend veel. Wel horen we uit verschillende bronnen dat daar zeer actief trails worden vernield door bosbouw, maar dat er gelukkig ook telkens weer nieuwe trails gemaakt worden. Dat betekend dat de GPX welke hier aan te vragen is: GPX Bad Iburg wellicht niet helemaal betrouwbaar is. Het zal wel een leidraad kunnen vormen.

Met Bad Iburg stonden we ook in het UP/DOWN magazine! Jaar gang 2020 editie April.

 

 

 

 

Alle MTB Routes Duitsland uit ons archief

Check hier al onze trips in Duitsland: https://www.trail-addicts.com/category/magazine/bikepark/duitsland/

Serre chevalier bikepark

Serre chevalier bikepark

0 Comments1 Minutes

Bikeparks Benelux

2 Comments1 Minute

Bikepark Špičák kaart

Bikepark Špičák

0 Comments1 Minutes

bikepark Reallon in Frankrijk

Bikepark Réallon

0 Comments3 Minutes

North Shore Col du Kragge

Bike Park Col du Kragge

0 Comments1 Minutes