De Garmin Fenix 7 versus de Apple Watch Ultra

In de wereld van vandaag is draagbare horloge bijna niet meer weg te denken binnen de sport. Onder de vele beschikbare opties vallen de Apple Watch Ultra en de Garmin Fenix 7 op als twee van de populairste keuzes. Hoewel beide toestellen een overvloed aan mogelijkheden en functionaliteiten bieden, verschillen ze aanzienlijk op het gebied van ontwerp, mogelijkheden voor fitnesstracking en integratie.  We zijn eens een deep dive gaan doen naar de verschillen en waarom je welke van de 2 mogelijk zou moeten kiezen.

Apple en Garmin

De Apple Watch en de Garmin Fenix 7 zijn twee prominente smartwatches die inspelen op verschillende gebruikersvoorkeuren. De Apple Watch Ultra blinkt uit door zijn slanke ontwerp, naadloze integratie met het andere apple producten en uitgebreide functies voor het bijhouden van de gezondheid. Vooral de integratie met andere Apple spreekt mij het meeste aan, uiteraard is dit erg persoonlijk. Zelf werk ik hoofdzakelijk met Apple producten waardoor dit een sterk argument kan zijn. Aan de andere kant heeft de Garmin Fenix 7 een robuust ontwerp, geavanceerde fitness-tracking mogelijkheden en een uitzonderlijke levensduur van de batterij. Vooral de levensduur van de Garmin Fenix 7 is een zeer belangrijk voordeel ten opzichte van de Apple watch, ondanks dat de Apple Watch Ultra een sterk verbeterde levensduur heeft wint de Garmin simpelweg met flag en wimpel!

Apple Watch Ultra

Ontwerp

De Apple Watch staat bekend om zijn elegante en minimalistische ontwerp. Met zijn slanke rechthoekige display en aanpasbare wijzerplaten spreekt het mensen aan die stijl en mode belangrijk vinden, de Ultra in specifiek is robuuster dan zijn kleinere broertjes door de hoge sterke wanden die het scherm beschermen. De Garmin Fenix 7 daarentegen heeft een “nog” robuuster ontwerp, met een cirkelvormig display en een scherm van kras vrij glas. Deze ontwerpkeuze richt zich op outdoorliefhebbers en atleten die een horloge nodig hebben dat bestand is tegen zware omstandigheden.

Fitnesstracking

Als het op fitnesstracking aankomt, neemt de Garmin Fenix 7 de leiding. Het biedt een breed scala aan geavanceerde functies zoals VO2 max schatting, analyse van de trainingsbelasting en hersteladviseur. Daarnaast heeft de Fenix 7 speciale modi voor verschillende activiteiten zoals hardlopen, zwemmen en fietsen, waardoor gebruikers gedetailleerde statistieken en inzichten krijgen. Hoewel de Apple Watch Ultra ook mogelijkheden voor fitnesstracking biedt, schiet deze tekort als het gaat om de diepte en nauwkeurigheid van de geleverde gegevens. Naast standaard integratie werken wij simpelweg al jaren met Garmin online systemen waar dan ook alle data staat. Mocht je toch willen overstappen dan kan een app als “RunGap” je hiermee helpen. De App download de informatie zodat deze ook beschikbaar komt in je Garmin overzichten, hierdoor kan je beter samenwerken met andere navigatie apparaten die bijvoorbeeld wel op Garmin draaien.

Garmin Fenix 7

Integratie met het andere systemen

Een van de opvallende kenmerken van de Apple Watch Ultra is de naadloze integratie met het Apple systemen. Gebruikers kunnen hun horloge moeiteloos synchroniseren met hun iPhone, waardoor ze meldingen kunnen ontvangen, kunnen bellen en verschillende apps direct vanaf hun pols kunnen openen. Bovendien ondersteunt de Apple Watch Ultra Apple Pay, waardoor handige contactloze betalingen mogelijk zijn. De Garmin Fenix 7 mist daarentegen hetzelfde niveau van integratie en beperkt zijn functionaliteit voornamelijk tot fitness gerelateerde activiteiten. Beide hebben veel overlap in deze functionaliteiten, toch wint de Apple Watch Ultra hier op het vlak van naadloze integratie en dagelijks gebruiksgemak.

Voorbeelden

Laten we twee scenario’s bekijken om de verschillen tussen deze twee smartwatches duidelijk te maken. Het strakke ontwerp van de Apple Watch Ultra, de aanpasbare wijzerplaten en de naadloze integratie met het Apple ecosysteem zouden perfect passen bij meer dagelijkse (actieve) levensstijl en biedt meer functies voor overdag. Aan de andere kant zou een professionele atleet die zich bezighoudt met intensieve buitenactiviteiten veel baat hebben bij het robuuste ontwerp van de Garmin Fenix 7, de geavanceerde functies voor fitnesstracking en de uitzonderlijke levensduur van de batterij.

Conclusie

Concluderend zijn de Apple Watch Ultra en de Garmin Fenix 7 twee opmerkelijke smartwatches die inspelen op verschillende gebruikersvoorkeuren. Terwijl de Apple Watch Ultra uitblinkt in design en systeem integratie, blinkt de Garmin Fenix 7 uit in mogelijkheden voor fitnesstracking en duurzaamheid. Uiteindelijk hangt de keuze tussen deze twee toestellen af van individuele behoeften en prioriteiten.  Een echte winnaar zou op het gebied van algemene gebruiksvriendelijkheid aangevuld met de robuustheid van de Ultra is de Apple Watch. Wil je meer diepgaande analyses nog meer robuustheid en met name geen zorgen te hoeven maken over de batterij duur? Dan is de Garmin Fenix 7 de absolute winnaar….

Meer informatie over de Apple

Meer informatie over de Garmin Fenix 7

Meer product Reviews op Trail-Addicts