De Sigma Buster 2000

Zo in de winter maanden kan het goed saai zijn. Je gaat in het donker naar het werk en komt in het donker weer terug! Dat betekent dus ook dat je in het donker, buiten, of binnen moet sporten door de weeks. Daar houden we niet zo van eigenlijk….

Om de mogelijkheden toch wat te vergroten zijn we op pad gegaan met de Sigma Buster 2000. We hebben wel wat ervaringen met lampen uit een niet nader te noemen land 😉 maar na wat doorgebrande circuit bords en soldingen durven we dat niet helemaal meer aan. Nu maar eens op weg met een systeem wat wel goedgekeurd is voor de Nederlandse markt.

Op de site van Sigma staat “Maak van de nacht een dag” en dat is nou precies wat we nodig hebben! Wij proberen nog elke dinsdag avond samen te komen om aan onze techniek te werken op de MTB. Dat wordt wat saai in de winter waar we beperkt zijn tot wat in de staat aan knoeien elke dinsdag. Wat veel toffer is natuurlijk om ook wat trails in te kunnen vliegen.

De Sigma Buster 2000 is een kleine lichte ledlamp met een externe accu. In de verpakking zit alles om de lamp zowel op je stuur als op je helm te monteren. Door de externe accu en het lichte gewicht van de lamp zelf heb je hier op je hoofd verder geen last van. Je wilt overigens tijdens het mountainbiken de lamp ook echt op je hoofd hebben. Alleen dan heb je altijd licht op de plekken waar je naar kijkt namelijk, wat op zichzelf dan ook weer logisch klinkt 😉

Verder worden er voldoende verlengkabels meegeleverd zodat de draden vanaf je hoofd tot aan een MTB-heuptas met gemak haalt. Dit snoer kan je opdelen, dus als je een rugtas gebruikt en da accu hoog hebt kan je er gemakkelijk stukken snoer tussenuit halen.

De accu zelf is wat lomp te noemen, dit is nou eenmaal met accu’s want hoe groter hij is hoe meer capaciteit hij heeft, Sigma zelf claimt een dikke 20 uur aan capaciteit namelijk! Uiteraard niet op de volle 2000 lumen (waar we zo even op terug komen) nee in de eco modus van 300 lumen. 300 lumen klinkt niet veel maar dit is stiekem al een behoorlijke bak met licht. Technische trails zouden we zelf niet op de 300lumen willen doen, maar gewone meer recht toe recht aan bospaden kunnen zeker prima.

Vanaf de 300 lumen heb je drie standen naar 600, 1100, en dus 2000 lumen. Op de 2000 lumen stand kan je een kleine 2,3 uur fietsen in het pikkendonker. De 2000 lumen geeft een sloot aan licht wat de bomen en planten doet groeien in het donker 😉 meer echt meer dan voldoende, sterker nog de MID-stand biedt voldoende licht om een technische trail mee toe doen en dan biedt de accu een kleine 5 uur aan capaciteit!

Verder wordt er nog een remote control meegeleverd welke je dan op je stuur kan monteren. Dat is handig zodat je niet op de tast op je helm hoeft zoeken.

De relatief grote accu heeft standaard rubberen strabs zodat je deze gemakkelijk en stevig op je frame kan monteren. Op de accu vind je middels 4 leds een indicatie hoe vol de accu van de Sigma Buster 2000 is.

Sigma Buster 2000 test lamp

Hebben we nog wat te zeuren?

Eigenlijk alleen dat de lader niet met standaard USB gaat, maar met een adapter en stekker. Die komt dus in het bakje met kabel wirwar te liggen en ben je na een zomer seizoen mogelijk kwijt, goed misschien moeten we ze maar bij elkaar opbergen dan!

Verder niks…. 😉