Ultra plat, de ultieme adventure BBQ – Skotti Grill

In onze zoektocht naar de ultieme camper/camping gear voor onze trips zijn we al tijden opzoek naar een goede grill voor buiten. Kolen heeft per definitie onze voorkeur, maar dat is met name in Frankrijk vaak verboden. Gas it is dus. Over het algemeen zijn grills relatief groot en nemen dus veel ruimte in ook wanneer ze verpakt zijn. Maar jullie hebben toch een bus?? Ja klopt en toch gaat ook dat snel met de ruimte. Neem 4 man, 4 fietsen, 4 fullface helmen, 4 normale helmen, 4x alle overige protectie, 4x kleren voor meerdere dagen, 4x kleren voor ’s avonds, 4 stoelen…. Enz! Daarbij vind ik een vol gestouwde bus irritant, want wat je ook nodig hebt, het ligt onderop…

De Skotti grill in de verpakking

De hoes is een soort grote A3 envelop van sterk kunststof materiaal. Simpel met klittenband aan drie zijden waardoor je de verpakking zo open trekt. In deze A3 envelop vind je een bouwpakketje bestaande uit een voor en achterkant, 2x zijkant onderplaat, gas protectie cover en verstopt in 2 geheime kamers in deze oranje envelop zit de slang voor de gas toevoer en de buis waar uit eindelijk de vlammen uit zullen komen. Nog belangrijk een dikke sterke grillplaat. Goed de gas fles bestaat niet uit een bouw pakket 😉 die is gewoon rond waar het gas veilig in kan worden bewaard 😀

Skotti Grill verpakking

Opbouwen van de grill is even een puzzeltje

Je kan natuurlijk de instructie video bekijken, dat kan. Maar zoals wel meer mensen zoals ik denken na alweer ruim 20 jaar ikea ervaring: Dit kan ik zelf wel! En na 20 jaar ikea ervaring weet ik inmiddels: Volg nou maar de beschrijving… Dus ik trek de skotti grill uit de oranje envelop en begin zonder beschrijving te bouwen!

Skotti Grill onderdelen

Klinkt niet geheel intelligent maar het test wel hoe intuïtief het product is, want als je het een tijdje niet gebruikt is het irritant om elke keer de beschrijving te moeten pakken. Een ikea kast bouw je maar 1x, tenminste dat is ook het advies, een 2de keer overleeft die kast namelijk niet. Genoeg over ikea. De skottie grill laat zich met klein technisch inzicht relatief makkelijk in elkaar zetten. Even zorgen dat je goed begint maar zonder al te veel foute afslagen zit hij zo in elkaar, dit proces gaat steeds sneller na 2 of 3 keer. De totale opbouw tijd zit nu onder een minuut, dikke prima dus!

Grillen bakken en braden maar!

Veel grills zijn voortreffelijk in keihard bakken, waardoor je beperkt bent in wat je er op kan leggen. Vaak worden kleine vlammen te snel uitgeblazen door een windvlaagje. Dat is dus de basis van hoe we de grill testen, zo langzaam mogelijk grillen. Op volle snelheid kleurt letterlijk de gas afdekplaat rood gloeiend, prima dat werkt. Rustig draaiend aan de regel knop die op de slang zit bij de gasfles, zoek ik de minimale vlam voordat hij uit gaat op. Vandaag is het redelijk windstil wat resulteert dat de vlam tot een absoluut minimum gedraaid kan worden en zie daar, heerlijk malse karbonaatjes 😀

Skotti Grill bakken

Grillen in de wind

Vandaag zitten we aan de atlantische oceaan ergens net boven Biarritz, op zich niet heel boeiend voor de review behalve  van het feit dat het hier wel hard waait. Skotti grill weer opbouwen, wederom lekkere stukjes vlees erop een grillen maar. Spelend met de gasregelaar kan ik door het ontwerp van de grill ook nu heel ver gaan met het terug draaien. De wind lijkt maar weinig vat te krijgen op de vlam. Dikke prima! Resultaat, heerlijk malse kipspiesjes! Er zit geen deksel bij waardoor we wat wegblijven bij een dikke lap bavette ofzo, dat moet echt indirect worden klaar gemaakt en dat lukt niet op de skotti grill.

Skotti Grill karbonade

Schoonmaken….

Allereerst moet worden gezegt dat de skotti grill GEEN tafelmodel is… Het vet wordt opgevangen op de onderplaat, maar door het ontwerp sijpelt het via de assemblage gleuven toch op de grond. Zet hem dus op het zand of gras wat een beetje vies kan en mag worden. Daarbij is het allemaal staal dus voordat je aan de grote schoonmaak gaat beginnen moet je hem eerst laten afkoelen, hem vast pakken is een tijdje geen optie namelijk. Eenmaal uit elkaar en in de wasbak is het wel even een klusje, voordeel is dat je alle platen los kan schoon maken maar het nadeel is dat het vet overal zit.

Overall oordeel

De skotti Grill Review

 • Design
  8
   
 • Kwaliteit
  9
   
 • Gebruiksgemakt
  6
   
 • Duurzaamheid
  9
   
 • Prijs
  7
   
The Goods
 • Het Design is er mooi, dikke platen van goede kwaliteit. Aan de duurzaamheid zal het dus niet liggen. Met een prijs ruim boven de honderd euro is het geen goedkope grill, zet je dat af tegen de duurzaamheid valt de prijs kwaliteit verhouding goed uit.
The Bads
 • Schoonmaken is echt een dingetje. Alles word vet en vies. gezien alles warm wordt moet je ook echt even wachten voor je aan de slag kan gaan.
7.8
Average Score