MTB Club Mehring & Trailpark Mehring

De MTB Club Mehring e.V. is in 2006 ontstaan uit een groep mountainbikers. In 2013 werd het trailpark Mehring opgericht in nauwe samenwerking met de plaatselijke en verenigingsgemeente en de bosbouwvereniging. Er zijn nu verschillende routes met een totale lengte van meer dan 5 kilometer. Het stoplicht aan de rechterkant van onze website geeft aan wanneer een bezoek aan het wandelpark mogelijk is.

Website: https://trailpark-mehring.de

Locatie: 49.782985, 6.831537

De trails bij Trailpark Mehring

Enduro
Beginnerstrail met vloeiende, natuurlijke bochten, kleine sprongen en houten elementen waar je gemakkelijk aan went. Gevorderde rijders hebben hier ook veel plezier.

Moshtrail
Onze garantie voor plezier. De mega vloeiende trail slingert zich in leuke bochten van de berg af en volgt altijd de natuurlijke kenmerken van het bos. Sprongen zijn hier klein tot middelgroot. Zinkers, golven en bochten willen door jou “gemoshed” worden.

Traverse
Smalle, technisch veeleisende trail met een paar belangrijke secties die absoluut verslavend zijn.
Bijna geen “gebouwde” sprongen, maar veel flowy en dips die je uitnodigen om er vandoor te gaan.

Freeride
Airtime is hier! Roadgap, Stepdown, Table of Double? Hier kun je tot 10 m door de lucht gaan. Tussendoor is er ook genoeg gelegenheid om airtime te verzamelen. Tientallen kickers, tables, doubles, drops en weelderige bermen wachten op je.

Blueline
De makkelijkste van onze 5 trails en daarom ideaal voor kinderen en beginners. De Blue Line is een vloeiende trail met een gematigde hellingsgraad. De trail is ook leuk voor ervaren rijders en geeft je meteen een “rollercoaster gevoel”!

Trailpark Mehring kaart