De Preap pro pilot bar

In Coronatijden sterk en fit blijven? Waarschijnlijk staat je tijdlijn vol met video’s van gym exercises die je gemakkelijk thuis kunt doen. Geen gewichtjes in huis? Gebruik een gevulde bidon? Geen barbells in huis? Gebruik een bezem.

De motivatie om thuis te trainen moet toch uit jezelf komen. Denk je maar in dat wanneer nu fanatiek traint, je uiteindelijk straks meer kan genieten van lange afdalingen in de Alpen (of natuurlijk de Ardennen of Eiffel). Mocht je daar – net als ik – je daar toch maar moeilijk toe kunnen zetten, dan is het misschien tijd voor de PRAEP ProPilot!
De PRAEP ProPilot is niet meer of minder dan een semi-ronde driehoek welke je om een stuur plaatst en daarmee je push-ups meer mountainbike-dynamiek geeft.

 

Je eigen GoPro video’s “narijden”

Je kunt de ProPilot kopen als complete kit (met stuur), of alleen als losse unit. Ik heb ‘m om een reserve-stuur geplaatst. Zo heb ik in ieder geval dezelfde feeling als met mijn normale 780mm stuur, en plaats ik de grips op mijn stuur die ik zelf fijn vind. De ProPilot kun je op 3 posities kantelen op het stuur, met die verschillende posities wordt de ProPilot steeds instabieler, en dus lastiger om je push-ups te doen. Maar o zo goed voor je balans! In de expert-modus is wankel je om je gewicht goed te kunnen verdelen. Begin dus zeker in de eerste modus.
En bij mij werkt het: met een stuur in mijn handen snap ik meteen waarom ik ook alweer thuis train. Bovendien heeft PRAEP ook een bijbehorende app. In de expert-modus heb je ruimte op de ProPilot om je telefoon bovenop te plaatsen (en evt vast te zetten met meegeleverde magneetsticker) en kun je POV downhillvideo’s afspelen om zelf te simuleren hoe je door de berms gaat en kuilen en stenen absorbeert met je armen. Natuurlijk kun je ook gewoon je eigen GoPro beelden checken.

Veel mountainbikers gebruiken deze trainingstool. Vaak ook in combinatie met alle andere stuff uit hun eigen home-gym. Check de Insta van Kate Courtney (XC wereldkampioen) maar eens.

[penci_review]