We houden er al jaren van om onze reis ervaringen vast te leggen middels een video. Echt goede kwalitatieve video’s maken is een ware kunst. Echter heeft de kwaliteit van de camera hier natuurlijk ook een grote invloed op. Slechte beelden op een lage resolutie nodigt gewoon niet meer uit tot kijken. In het verleden hebben we al eens een video gemaakt over de perfecte trail cam (lees hier de review: De perfecte trail cam) Daaruit kwam naar voren dat de slechte licht omstandigheden sterk van invloed zijn op de kwaliteit. Toch zijn er tegenwoordig tal van hulpmiddelen om je beelden er een stuk strakker uit te laten zien. Gimbals en Drones zijn hier de laatste ontwikkelingen in.

Alles met een drone is vet!

Je ontkomt tegenwoordig niet meer aan Drone beelden, bijna alle toffe mountainbike video’s zitten er vol mee! Prachtige shots zwevend over meren en valleien maken het dat alles mooi wordt, goede video’s maken word een stuk makkelijker met een drone. Dus met die wetenschap zou je als een beetje film maker direct naar de winkel rennen om zo’n ding te scoren. Helaas zijn het lompe dingen om mee te nemen, zeker tijden het mountainbiken. Ook de grote actie camera fabrikant GoPro kwam met een drone welke echt niet mee te zeulen is…

Gelukkig hebben we DJI

Ja inderdaad, gelukkig hebben we DJI. Nee DJI noch de winkel heeft bijgedragen aan onze drone en of dit verhaal. We zijn echt blij met DJI! DJI krijgt het namelijk om een redelijk idiot proof quad-copettertje op de markt te brengen wat niet veel groter is dan mijn hand en amper iets weegt. Daarbij is deze drone ook nog eens instaat om jou te volgen, werkelijk geniaal! Het behoeft wel wat oefening, zeker als je door de bossen wilt vliegen maar met 1 a 2 uurtjes vliegtijd kan je er prachtige cinematic beelden mee maken. De DJI Spark die wij hebben is inmiddels ingehaald door de DJI Mavic Air, welke nog slimmer en sterker is, ook is 4k filmen mogelijk.

Check hier de eerste DJI spark Demo beelden