De Sender 350 Curved Ramp gereviewed

We trappen graag af met het volgende:

“Innovative, lightweight, portable and space saving ramps designed for minimum F***ing (faffing 😉 around. Throw them down and be jumping in seconds.”

…aldus dus Sender Ramps. Nou lichtgewicht, draagbaar en ruimtebesparend is hij dus niet. Het apparaat is log zwaar en staat ongelofelijk in de weg in de garage. Ook zou je met spanbanden de Sender Ramps – Sender 350 op je rug kunnen dragen om naar je bikespot te rijden. Dat kan, boek alleen wel direct je afspraak bij de bottenkraker aansluitend bij de osteopaat, om daarna een lang traject bij de sportfysio te lopen… Goed! Dat gezegd hebbende kunnen we door 😀

Het bouwpakket van de Sender 350

Het bouwpakket is net zoals de Manual Mastar machine zijn het tal van schroeven en een hoop losse planken. Gelukkig zitten overal duidelijk lijntjes om het geheel relatief makkelijk “recht” in elkaar te zetten. Met een klein uurtje heb je alle schroeven er wel inzitten. Het begin van de tijd ben je kwijt aan uitzoeken en sorteren van alle plankjes.

Gebruik en toegevoegde waarde

De Sender 350 is echt ideaal om even voor de deur na het eten je sprongtechniek te oefenen. Hij is nog net laag genoeg waardoor het niet in een totale catastrofe uit kan monden maar door zijn curved vorm kan je er toch aardig hoog en ver mee springen. Er zit een soort foutje in de Sender 350 die naar voren komt als je niet goed springt. Als je aanrijdt en niet goed omhoog komt dan wipt de Sender 350 licht. Zeker als hij op stenen of asfalt gaat hoor je dit goed. Na een tijdje ga je beter springen, en ervaar je dat probleem niet. Zal echt niet de bedoeling zijn geweest, maar wel handig 😉 Zelf hadden we gehoopt dat de Sender 350 iets zou zijn om je lokale trails meer pit te geven. Ding op de rug en bij leuke stukjes installeren en even spelen. Daar is hij dus net te zwaar voor. Ondanks dat is het een leuk ding. Vandaag de dag wordt hij voor een kleine 113 euro aangeboden op Sender-Ramps, we willen ook nog wat alternatieven gaan onderzoeken en wellicht zelf een lichtere variant maken. Wordt vervolgd dus!