TIJD VOOR EEN UPDATE!

De review zoals we die hieronder hebben geschreven is alweer een tijdje geleden. wat misschien wel belangrijk is om te melden dat onze vorige wacaco het niet heel lang heeft volg gehouden. Na onze week in finale ligure was hij namelijk al kapot… 🙁 jammer wat het leek zo’n mooi concept. Maar nu het belangrijkste! Dat heet service, ik heb onze chineese vrienden even gemaild en eigenlijk zonder al te veel problemen kregen we de nieuwe geüpdatet versie toegestuurd. Nu met een mooie etui er om heen. De looks en feel van de versie 2.0 is vele malen beter. Je merkt echt dat ze een ontwikkeling door hebben gemaakt.

Het gebruik van de minipresso

De nieuwe versie is in uiterlijk dus iets anders dan de oude wacaco minipresso maar in functie onveranderd. De materialen zijn wat beter en ook de seals lijken te zijn verbeterd. We willen dit soort dingen graag in de praktijk testen dus tijdens onze eerste SEMI Shuttle ride in Chaudfontaine alles voorbereid, kopjes, wacaco, thermoskan klaar gezet de avond van te voren. Rikkie dacht namelijk: Dan kan de bijrijder mooi koffie zetten in de bus terwijl we rijden 😀 eenmaal onderweg, Bram de opdracht gegeven om over te gaan tot het zetten van koffie. O ja, de koffie maling zelf vergeten 🙁

Goed…. Tankstation, 2 euro pp en we hadden koffie! Gelukkig stond er nog een SEMI Shuttle ride editie II gepland, alles klaar gezet dit keer inclusief de maling 😉

Tijdens de ride staan wij regelmatig met de bus stil beneden te wachten, ideaal om dit nieuwe apparaatje eens goed te testen! Je vult gemakkelijk de minipresso met water uit de thermoskan, maling erbij en pompen maar. Het nieuwe model laat zich duidelijk makkelijker pompen waardoor je een stuk sneller koffie hebt. Onze emaille kopjes zijn helaas wat te groot en te koud waardoor de koffie snel afkoelt. Maar het gebruiksgemak en de snelheid waarmee je een kop espresso hebt is echt ongelofelijk. We gebruiken de minipresso nu regelmatig om de duurzaamheid te testen en tot op heden zijn we zeer tevreden! De update is dus geslaagd 🙂

video_wacaco

IMG_5196

Oude review:

‘s Ochtends is het ritueel, of ik  nu naar het werk moet, dagje uit, of ga biken, altijd hetzelfde. Ik houd namelijk van goede koffie. Om die reden heb ik al enkele jaren een Espresso Machine, voor echt goede koffie. Jammer genoeg moeten we voor de trail rides in de Ardennen vroeg opstaan, waardoor er maar amper tijd is voor 1 bak goede koffie. Het zou heerlijk zijn om bij aankomst na 2 uur rijden nog even een lekkere espresso weg te kunnen werken voordat we ons op de trails gaan richten!

De percolator

Op vakantie zet ik eigenlijk al jaren koffie middels de percolator, met de juiste Espresso maling maak je hier werkelijk geweldige koffie mee! Ideaal voor op vakantie, waar je over het algemeen de tijd hebt… Dat is niet het geval bij de gemiddelde trailrides. Uitgebreid je brandertje opzetten en rustig wachten totdat de percolator uitgepruttled is, zal niet direct door iedereen gewaardeerd worden.

Wacaco Mini espresso

Minipresso machine

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nogal Instagram verslaafd ben. Al scrollend door mijn tijdlijn kwam ik regelmatig de Wacaco Minipresso machine tegen. Een klein handzaam apparaatje dat volgens de website perfecte Espresso maakt, zonder elektra. Dat moeten we zelf testen natuurlijk!

Trailpresso

Na wat heen en weer gemail met een vriendelijke Chinese dame kwam enkele weken later vanuit Hong Kong de minipresso aan. Mooi ontworpen, zit goed in elkaar en voelt goed stevig aan. Eerste wat opvalt: Te zwaar voor in je rugtas. Dus een on the trail espresso laat nog even op zich wachten. Enfin, gewapend met een thermoskan met heet water, wat espresso maling en de Minipresso afgereisd richting het zuiden.

En wat vinden we er dan van?

2 uur later is het water gelukkig nog heet, heeft niks met de Minipresso te maken maar is zeker niet minder belangrijk ;). Met wat geklungel vul ik het bakje met espresso maling, ik vul het water reservoir van de Minipresso en begin rustig aan te pompen. Na een paar slagen zit het kopje van de Minipresso mooi vol. Het pompen gaat relatief licht en volgens mij ook met kleinere handen goed te bedienen. Er zit zowaar een mooi schuimkraagje op de koffie en de koffie is dan ook werkelijk lekker. Goed sterk (deels de maling natuurlijk) maar een goede espresso wordt mede bepaalt door de druk waarmee het wordt gezet. Dit doet niet veel onder voor een professioneel bakkie hoor! De Percolator maakt misschien iets beter koffie, maar dit gaat veel sneller. Het vergt iets meer voorbereiding omdat je dus ook nog een thermoskan nodig hebt, maar de Minipresso werkt verder top!

De Minipresso hebben we gekregen, daarom nodigen we jou uit om hem te testen tijdens een van onze Trail-Addicts rides!

 

Meer info op https://www.wacaco.com

Wacaco Minipresso: Bike from Linked Ring on Vimeo.