Review: De Wacaco Minipresso

‘s Ochtends is het ritueel, of ik  nu naar het werk moet, dagje uit, of ga biken, altijd hetzelfde. Ik houd namelijk van goede koffie. Om die reden heb ik al enkele jaren een Espresso Machine, voor echt goede koffie. Jammer genoeg moeten we voor de trail rides in de Ardennen vroeg opstaan, waardoor er maar amper tijd is voor 1 bak goede koffie. Het zou heerlijk zijn om bij aankomst na 2 uur rijden nog even een lekkere espresso weg te kunnen werken voordat we ons op de trails gaan richten!

De percolator

Op vakantie zet ik eigenlijk al jaren koffie middels de percolator, met de juiste Espresso maling maak je hier werkelijk geweldige koffie mee! Ideaal voor op vakantie, waar je over het algemeen de tijd hebt… Dat is niet het geval bij de gemiddelde trailrides. Uitgebreid je brandertje opzetten en rustig wachten totdat de percolator uitgepruttled is, zal niet direct door iedereen gewaardeerd worden.

Wacaco Mini espresso

Minipresso machine

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nogal Instagram verslaafd ben. Al scrollend door mijn tijdlijn kwam ik regelmatig de Wacaco Minipresso machine tegen. Een klein handzaam apparaatje dat volgens de website perfecte Espresso maakt, zonder elektra. Dat moeten we zelf testen natuurlijk!

Trailpresso

Na wat heen en weer gemail met een vriendelijke Chinese dame kwam enkele weken later vanuit Hong Kong de minipresso aan. Mooi ontworpen, zit goed in elkaar en voelt goed stevig aan. Eerste wat opvalt: Te zwaar voor in je rugtas. Dus een on the trail espresso laat nog even op zich wachten. Enfin, gewapend met een thermoskan met heet water, wat espresso maling en de Minipresso afgereisd richting het zuiden.

En wat vinden we er dan van?

2 uur later is het water gelukkig nog heet, heeft niks met de Minipresso te maken maar is zeker niet minder belangrijk ;). Met wat geklungel vul ik het bakje met espresso maling, ik vul het water reservoir van de Minipresso en begin rustig aan te pompen. Na een paar slagen zit het kopje van de Minipresso mooi vol. Het pompen gaat relatief licht en volgens mij ook met kleinere handen goed te bedienen. Er zit zowaar een mooi schuimkraagje op de koffie en de koffie is dan ook werkelijk lekker. Goed sterk (deels de maling natuurlijk) maar een goede espresso wordt mede bepaalt door de druk waarmee het wordt gezet. Dit doet niet veel onder voor een professioneel bakkie hoor! De Percolator maakt misschien iets beter koffie, maar dit gaat veel sneller. Het vergt iets meer voorbereiding omdat je dus ook nog een thermoskan nodig hebt, maar de Minipresso werkt verder top!

De Minipresso hebben we gekregen, daarom nodigen we jou uit om hem te testen tijdens een van onze Trail-Addicts rides!

 

Meer info op https://www.wacaco.com

Wacaco Minipresso: Bike from Linked Ring on Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *