De mountainbike route Col du Kragge

We hebben het al eerder over de definitie “bike park”  gehad, dus dat gaan we niet nog een keer oprakelen. Col du kragge is GEEN bikepark (volgens ons dan). Col du Kragge is een cross-country parkour op een vuilnisbuilt met pro secties voor de xc’er. Ben je XC’er, kom je in de buurt dan is het echt een must visit. Je kan jezelf telkens uitdagen om over de neergelegde rotsblokken te rollen. Het alom bekend mtb symbool is er met een paarse rand en een zwarte rand. Op het entree boord staat “zeer moeilijk” daar zijn we het niet helemaal mee eens. Het zijn leuke aanvullingen wat deze route modern maakt.

Bijna op het eind komen we een Wallride tegen. De wallride heeft geen afsprong mogelijkheid, maar dat past ook weer bij het XC karakter van deze route. Helemaal op het eind vind je nog 2 jumps en een stukje northshore met wat step ups.

Ben je op zoek naar Enduro? Niet doen. Wil je een mooie XC route die leuker is dan de gemiddelde route in Nederland? Dan is dit zeker een goede optie. Goed onderhouden, leuke prosecties en wat kombochten. Erg attractief te noemen!