Maan landschap met mtb trails in Spanje

Queyras MTB Adventure – Frankrijk

Een 6-daags point to point mountain bike adventure

Tijdens dit 6-daagse point 2 point enduro-avontuur ontdek je le Queyras; een beschermd berggebied op de grens van Frankrijk en Italië. We durven te stellen dat de mountainbikemogelijkheden hier van wereldklasse zijn en dat de bergen en paden gemaakt lijken te zijn voor mountainbikes. Denk aan flowy singletracks met technische secties, dwars door de lariksbossen en berijdbare toppen tot 3000m hoogte met geweldige uitzichten over de bergen die geel kleuren in de herfst. Overnachten doen we op vriendelijke slaapplaaten in authentieke bergdorpjes. Rij met ons mee in mountain bike heaven?!

Het Rijden

Le Queyras is een beschermd ‘Parc regional’, gericht op duurzaamheid en authenticiteit. Je vindt er een prachtig landschap, met een grote variatie in geologie en authentieke bergdorpjes ver weg van het massatoerisme. Skiliften zijn er nauwelijks, dus naast 1-2 uplifts ben je aangewezen op good old leg power! Iedere dag klimmen we tussen de 1000 en 1500 meter, over wegen, 4×4 paden en singletracks. Soms moeten we de bike duwen of zijn we zelfs aangewezen op een hike a bike om ons hoogste punt te bereiken. De beloning is echter de moeite waard! Stel je voor: berijdbare toppen tot 3000m, technische secties in de alpenweiden, flowend door lariksbossen stromen om aan te komen in een authentiek bergdorpje voor een biertje, een maaltijd en een goede nachtrust.

De week

We verwelkomen je graag op zondag in het hotel in Guillestre, waar we de eerste nacht doorbrengen. Op maandag beginnen we ons enduro avontuur met een transfer van het naar het dorp Ceillac waar de tour begint. Gedurende 6 dagen gaan we op pad voor een point 2 point bike adventure door de Queyras. Via verschillende cols en toppen rijden we de mooiste trails dwars door het prachtige herfst landschap van de Queyras. Zes dagen later komen we via een laatste fantastische afdaling terug op ons startpunt in de Durance vallei.

Slapen

Elke nacht slapen we op een andere locatie, variërend van een gezellige chambre d’hôte tot een afgelegen berghut. Diner en ontbijt zijn inbegrepen en voor de lunch kun je een lunchpakket bestellen of naar de plaatselijke bakker gaan (als die er is…). Op zaterdag rijden we terug naar de vallei, voor een laatste overnachting in een hotel om op zondag weer naar huis te gaan.

Wat mee te nemen

Om optimaal van deze week te kunnen genieten, moet je ervaring hebben met het rijden van alpine singletracks en moet je fit zijn om 1000-1500m per dag te kunnen klimmen en af te dalen. We raden je een (full suspension) trail/enduro fiets aan, met 130-160mm veerweg. Omdat er geen bagagetransfers zijn, moet je een rugzak van 25 liter meenemen om je persoonlijke spullen voor de week te dragen. Natuurlijk ontvang je een paklijst om te weten wat je mee dient te nemen op de trip.

Adventure and Survival Verzekering
Jump line in Bike Park tignes

Bike Park Tignes

0 Comments2 Minutes

Bikepark Špičák kaart

Bikepark Špičák

0 Comments1 Minutes

Bikeparks Benelux

2 Comments1 Minute

Bike Park Melkweg Arnhem

0 Comments4 Minutes

Bike park Lavarone

0 Comments2 Minutes

BIKE REPUBLIC SÖLDEN

0 Comments2 Minutes