Sportbars maken 2.0

Na het succes van onze blog over eenvoudig je eigen sportbars maken wordt het tijd om een wat ‘moeilijker’ recept te zoeken en te maken.

Omdat het merk Clifbar bij ons altijd wel in smaak vallen vinden we het wel een goed idee om dat na te bouwen. Heel lang zoeken was het niet, blijkbaar zijn we dus niet de enige met dit idee. Op een Engelse blog vinden we wat te inspiratie en vanaf hier kunnen we mooi zelf verder het recept afmaken.

Onze vorige bars zijn gemaakt van ongezouten noten-mix, nu zijn we met lijnzaad, gepofte rijst, Esdorn siroop, chocolade en nog wat toevoegingen aan de slag gegaan. Het geheel moest body krijgen door de dadels en het zou moeten binden door de meel die er door heen gaat.

De dadels hebben we met een staafmixer tezamen met de Esdoorn siroop en wat vanillesuiker tot moes geslagen om deze pudding vervolgens met de droge ingrediënten te mixen. De eerste batch ging verloren, de staafmixer was niet opgewassen tegen de grote stugge vrucht. Poging 2> nu met in kleine stukken gesneden dadels ontstond wel de gewenste substantie.

Dit proces zondagochtend met mijn dochter van 5 doorlopen; erg leuk! Helaas zag én rook het geheel niet erg lekker… Dat heb ik dus nog vaak te horen gekregen van mijn dochtertje. Met een dicht geknepen neus ging ze gelukkig toch verder met het doorroeren van het geheel totdat er een soort van evenredig geheel ontstond. Het leek wat droog dus af en toe wat water toegevoegd.

Oven aan en hoppa een tijdje erin totdat ze harder zouden worden. Hoelang? Geen idee, regelmatig checken wat de status is.

Helaas zijn de repen wat te plakkerig en te zacht. Op zich smaken ze goed, maar het is geen fijne substantie om te eten, voor nu verwijten we dit aan het teveel toevoegen van water. Ook denk ik dat er nog iets meer een uitgesproken smaak aan mag zitten, dus óf meer vanille óf misschien wel kaneel…

Heb jij wel een koning recept?! Deel die dan met ons 😀