Bikepark Pila

In de zomer zijn de mountainbike downhill tracks van Bikepark Pila permanent geopend! Met deze zeer belangrijke realisatie volgt Pila het voorbeeld van Frankrijk en Zwitserland, waar mountainbike downhill tracks aanwezig zijn in alle grote wintersport resorts.

Er zijn een twaalftal tracks die deel uitmaken van het Bike stadium,  een daarvan is de freeride track Pila Aosta die, met de twee tracks die ervoor liggen, de prachtige route van de “Desarpa Bike” vormen: een totaal van 15 km en 2.200 hoogtemeters! Je start op 2705 meter en eindig 15 km later in Aosta..

De freeride tracks, zijn toegankelijk voor iedereen met een beetje ervaring in het afdalen, de moeilijkheidsgraden worden goed aangegeven, en er zijn chicken ways bij de lastigere stukken! De Downhill tracks vereisen echter een goede atletische en technische training!

 

 

De stad Aosta

Het vette van Bikepark Pila is dat je direct kan door rollen naar 1 van de vele terrasjes van Aosta. Het is een mooie Italiaanse stad met alle wat je er van mag verwachten. Door de romeinse historie vind je er nog tal van oude restanten zoals van het forum (nee niet eentje waar je van je af kan zeiken 😉 ) Amfitheater en stadsmuren.

 

Het bikepark en de trails van Pila

Veel races werden betwist op de route ontworpen door voormalig wereldkampioen Corrado Herin langs de skipiste “Du Bois” na de 1997 editie van de Italiaanse kampioenschappen en de Wereldbeker in 2005.

 

 

De freeride trails lopen voornamelijk door het natuurlijke landschap en worden afgewisseld met gemakkelijke en moeilijke paden. Volg de borden met de moeilijkheidsgraad naar keuze

 

Bike stadium Pila

Je kunt freeride-tracks vinden in het BikeStadium, evenals de prachtige Pila – Aosta-track en de Desarpa-fietspad.

Het witte Trail netwerk van Pila is enorm en voldoet aan voor ieders niveau, met routes variërend van 2300 tot 600 m. hoogte verschil en dat met het prachtige uitzicht!

De verscheidenheid aan routes voldoet zowel aan het plezier van rustig trappen (lees XC) als aan de verwachtingen van diegenen die op zoek zijn naar technische en veeleisende tracks.

De kleuren helpen je bij het kiezen van de moeilijkheidsgraad:

blauw = gemakkelijk
rood = gemiddeld moeilijk
zwart = moeilijk