De swiss army messen van Victorinox

We hebben ter review de Vicotorinox ranger grip 74 hier thuis liggen. Het merk kennen de meeste wel met het mooie logo, een schild met de zwitserse vlag erin. Dit merk draait al zo lang mee dat het in het messen landschap ook niet meer weg te denken is.

 

Eerste de feiten van de Ranger Grip 74

 

Hoogte 28 mm
Lengte 130 mm
Gewicht 231 g

 

 

Tools

 

 1. key ring
 2. toothpick
 3. pincet
 4. blik opener
 5. schroevendraaier 3 mm
 6. groot mes
 7. flessen opener
 8. schroevendraaier 5 mm
 9. draad stripper
 10. ruimer, punch en naai priem
 11. punttang
 12. draadkniptang
 13. nut wrench
 14. kurkentrekker

 

Details Victorinox Ranger 74

De Ranger 74 is misschien geen uitblinker in de vele functies, dit komt hoofdzakelijk door de knip en knijptang die er in zit. Deze knijptang is dermate stevig uitgevoerd dat je hier ook echt wat aan hebt. Met je duim knijp je makkelijk de knijptang dicht en door de grote solide grip kan je veel kracht uit oefenen. Wat ons betreft een feature die zeker een toegevoegde waarde heeft. Het grote mes wat de Ranger 74 herbergt klikt vast zodra je deze openklapt. Hierdoor voelt het geheel ook weer zeer solide aan en maakt het snijden een stuk veiliger. Mooi detail is dat het logo de release knop is om het mes weer te kunnen in klappen. Zoals gezegd is de veelzijdigheid niet zijn sterkste punt, zaken zoals een zaag of vijl ontbreken. Uiteraard zitten de belangrijke zaken zoals een flesopener en een kurkentrekker er wel in 😉

 

 

Dagelijks gebruik en survival waarde

De ranger 74 is vooral een goede aanvulling op je mountainbike gear wanneer je echt meer de outback in gaat. Er van uitgaande dat je de essentiële bike tools al in of op je fiets hebt zitten zoals de standaard imbus maten en ketting gereedschap. De Victorinox zorgt dan voor de nodige survival aanvulling. Voor wat betreft het formaat is de grote van dit mes een plus en een min punt. Standaard een mes meehebben in je gear als je gaat fietsen is een goed idee, maar wellicht is deze wat groot en wat zwaar voor je korte trips, dan zou je wellicht beter afzijn met zijn kleinere broertjes. Ga je langer en is de kans groter dat je ‘s avonds een goed mes nodig hebt voor het pellen van hout, snijden van vlees en groenten dan vinden we dit formaat juist fijn, meer grip en meer kracht.

 

 

 

De Victorinox Ranger Grip 74

 • Design
  8
   
 • Kwaliteit
  10
   
 • Gebruiksgemak
  9
   
 • Duurzaamheid
  9
   
 • Prijs
  8
   
The Goods
 • Solide bouw
 • Sterke knijptang
 • Logo detail als release knop
The Bads
 • Minder veelzijdig
 • Geen tekentang
 • Geen fiets tools
8.8

Average Score

 

Het merk Victorinox

De wereld van Victorinox gaat terug tot het jaar 1884, toen mijn overgrootvader Karl Elsener in Ibach-Schwyz een snijwerkplaats opende. Zijn revolutionaire idee om een compact mes te maken met een scala aan praktische functies was een succes: het Zwitserse zakmes was geboren.

Aangezien de behoeften en technologieën van klanten in de loop der jaren zijn veranderd, is het legendarische Zwitserse zakmes ook geëvolueerd en is het nu verkrijgbaar in een reeks varianten wereldwijd. Kwaliteit, functionaliteit, innovatie en iconisch design hebben de hoogste prioriteit bij Victorinox, en dit geldt ook voor onze andere productcategorieën: huishoudelijke en professionele messen, horloges, reisuitrusting en geuren.