We zijn weer eens afgereisd naar Witten. Iedere keer als ik daar ben verbaas ik mijzelf eigelijk over hoe vet het is daar! Niet normaal en dat zo dicht om de hoek 😀 (relatief dan…) met een klein groepje hielden we dit keer een trail-addicts ride op donderdag. Ideaal voor hen die nooit in het weekend kunnen! De trails zijn dan ook lekker rustig, in tegenstelling tot het verkeer daar in het Ruhrgebied….

 

Zoals altijd weer keurig de dag voorbereid en ondanks dat we best een leuke route hebben lagen er zoveel andere opties dat we die wel moesten doen!

Helaas hebben we van de mooiste stukken geen foto’s, we waren simpelweg te druk met trail rijden 😉

Nieuw gereden de Spinnenberg DH (trailforks)

LEKKER MAN! Lekker kort draaien, wat leuke rol overs erin af en toe een step off maar echt heerlijk trail rijden. We zouden hem misschien niet zwart noemen, maar ach beter te zwaar markeren dan te licht. Deze trails is nog goed onderhouden en zal jouw zeker entertainen ;D

Nieuw gereden de Spinnenberg 2 (trailforks)

Ook lekker, iets krapper allemaal, smalle trail met veel krappe boompjes. Het 2de deel is wat minder onderhouden met een paar oude tafels (zo lijkt het) en een verwaarloosde drop (of dubbel, kon je niet goed zien). Verder zeer vermakelijk.

Nieuw gereden de Flowtrail:

Normaal rijden we over de Moonwalk naar beneden om daarna over te steken naar de overkant richting de – Krankenhaus DH – per toeval kwamen we eigenlijk op de Flowtrail, die is inderdaad flow! Lekker rollen, draaien bochtjes en switchbacks. Het tempo licht aardig hoog hier! Wat ons betreft is de Flowtrail leuker dan de Moonwal… Maar dat is misschien meer een kwestie van smaak.

We komen hier snel weer terug om de rest te rijden, want we zijn er nog lang niet!