Naam Locatie Adres Disciplines
Bikepark Schulenberg Harz gebergte 51°50’26.5″N 10°26’38.3″E   Hüttenstraße 9
38707 Altenau
Downhill/Slalom/Xcross
Korte omschrijving:
Site: Schulenberg
 

Het Bikepark Schulenberg is een bike park gebouwd voor bikers en niet voor toeristen. Dat is te merken aan het ontwerp van de trails en aan de vriendelijke sfeer. Hoewel de routes over het algemeen moeilijker zijn, komen ook beginners op de X-Cross aan hun trekken. Na talrijke afdalingen wachten de bikers bij het dalstation koude drankjes en lekkernijen van de grill.

 

 

Afdaling
Op een lengte van slechts 1,4 kilometer heeft de natuurlijke afdaling in Racepark Schulenberg veel te bieden. In het begin is het parcours nog relatief breed en doorkruist door talloze wortels, stenen en trappen. Iedereen kan hier zijn eigen lijn vinden. Na een klein gat over een bosweg wordt het pad aanzienlijk smaller. Een paar bochten later leidt de afdaling over twee drops en een stenen veld. Voor wie niet wild genoeg kan worden, is er vlak voor de lift een vier meter hoge wegspleet. Minder moedige skiërs kunnen de hindernis vermijden via een steil gedeelte.
Bijzonder leuk: er staan verschillende ligstoelen langs de route. De perfecte plek voor een korte pauze of om naar andere rijders te kijken.

Freeride
Net als de afdaling is ook de freeride-piste in Schulenberg vrij natuurlijk. Wie van wortels houdt, kan niet genoeg krijgen van het parcours. Maar de piste overtuigt ook met enkele gebouwde obstakels. Liefdevol ontworpen northshore elementen nodigen uit tot spelen. En natuurlijk mag een wip niet ontbreken 😉

 

Verborgen
De trainers van fietsschool Schulenberg rijden graag op het Hidden parcours om hun rijtechniek te trainen. Het parcours van 1,1 kilometer mag niet onderschat worden, zeker niet in natte omstandigheden. Wortels en bosgrond kunnen snel veranderen in een gladde helling. Met de juiste techniek is het parcours echter ongelooflijk leuk.

X-Cross
Beginners maken het best kennis met het fietsen op de X-Cross. Het parcours is bedekt met gemalen zand en daardoor ook in ongunstige omstandigheden goed berijdbaar. Na 700 meter dubbels, tafels en bochten gaat het parcours over in het freeride-gedeelte.

Weideslalom
In de zomer kun je de skipiste van Schulenberg onveilig maken met de mountainbike. De bike park crew zet op gezette tijden een nieuw slalomparcours voor je uit met aangepaste slalomstokken. Wie kan de tijd van de skiërs op de fiets verslaan?

Meer bikeparks en trailparks in Duitsland