Bike Park Kranjska Gora

Het bikepark in Noord-West Slovenië is een leuk relatief klein bikepark. Ze hebben een simpele ouderwetse lift die je tot ongeveer halverwege de berg brengt, maar uiteraard wel tot bovenaan het bikepark.

In het bikepark starten alle trails direct uit de lift: waar je kunt kiezen voor feitelijk 2 MTB-trails met dan meerdere moeilijkheidsopties. De hoofdlijn is de groene flowlijn.

De groene (“Luft Waffe”) flowtrail is een klassieke bikeparktrail vol met kombochten helemaal tot aan het dal. Her en der wat tafels waar je lekker over kan springen.

De blauwe hoofdtrail (DH Veetranz) is meer technisch en voert je vaker door het bos heen. In het bos word je getrakteerd op dikke wortels en wat “steilere” secties. Alles prima te rijden. Op het einde kom je weer terecht op de flowtrail waar je met nog wat tafels je run kan aftoppen.

Dan zijn er 2 zwarte secties waar je uit kan kiezen. Let op deze zwarte secties zijn ook echt een stuk moeilijker. Er zitten wat gaps en drops in, maar overal de mogelijkheid om er omheen te rijden. Verder zijn de zwarte secties vooral nog “heftiger” dan de blauwe trail met diepere wortelsecties en steilere stukken. Alles is te rollen! Als je wat bikepark-ervaring hebt zal je niet erg verrast worden. Is het dan niet leuk? Jawel, de natuurlijke secties zijn zeker leuk en de tafels zijn hoog genoeg om lekker te springen.

Al met al een klein maar leuk bikepark. Bikepark Willingen is bijvoorbeeld al groter dus verwacht er niet te veel van. Wil je een wat meer “alpine” bikepark dan is Krvavec een betere optie!

 

Meer trail en bikepark informatie Slovenië 

Heb jij dit mtb bike park ook bezocht? Laat dan een review achter 🙂 of stuur jouw mtb vakantie verhaal in naar info@trail-addicts.com