De Specialized Tactic 4 helm

De afgelopen 2 jaar reden we met het topmodel helmen van Specialized, de Ambush. Wat deze Ambush zo kenmerkt is dat je na een lange dag rijden nog wel eens vergeet om hem af te zetten. De Ambush is er dus nogal al goed in om “vergeten” te worden. Wanneer je een helm vergeet dat hij opzit is iets goed, dan voel je hem niet en heb je er geen discomfort aan… Overigens is anders om niet handig he 😉 maar dat terzijde. Waarom zou je dan nog overstappen naar de Specialized Tactic 4?

De helmen line-up van Specialized

Nu heeft Specialized meerdere mountainbike helmen in het assortiment waaronder ook de Ambush Comp (140,-) en de Tactic III (89,-) en nu dan de splinter nieuwe Tactic mountainbike enduro helm De Tactic 4 (allemaal uitgevoerd met het veiligheidssysteem MIPS). De Specialized Tactic 4 komt op de markt voor 120 euro en valt direct op door zijn vernieuwde uiterlijk. Het is niet meer een afgeleide vormgeving van de normale XC mountainbike helmen zoals de Prevail, waarbij enkel de achterkant wat langer is voor meer bescherming en er een zonneklep op zit. Nee de Tactic 4 is moderner strakker en mooier (vinden wij). Zijn we dan super blij? Dat weten we nog niet… Als Specialized Ambassadeur (waar we extreem trots op zijn) word wel een soort van je verwacht dat je de nieuwe spulletjes gebruikt en test.

Vandaag zonder de comfortabele Ambush helmen…

We besluiten zondag morgen extra vroeg op te staan voor een duur rit, een duur rit van circa 3uur. Na ons vorige Alpen weekend moeten we nog wat herstellen dus we trekken gelijk de Levo’s maar weer eens van stal. Heerlijke, een duur rit en herstel rit in 1. De top modellen Ambush blijven in de garage achter, vandaag is het tijd voor de Tactic 4 helmen!

We zoeken bekend terrein op hier in onze “achtertuin” genaamd de Posbank. De posbank heeft tegenwoordig een van de mooiste mountainbike routes met een paar mooie rode lussen. Dit betekend spelen op de Ninershooter trail en de Granny trail. We gaan naar boven, beneden, boven beneden, enzovoorts, enzovoorts en enzovoorts 🙂 Heerlijk!

Na een goede 2,5 uur mountainbiken komen we voldaan weer terug bij de bussen. Nog een beetje na kletsen ouwehoeren voordat wij onszelf weer in het gezinsleven storten thuis. Fiets op de drager, hipback gaat achterin en de handschoenen gaan uit. O wacht! Helm moet nog af 😉

Meer op www.specialized.com

Meer Product Reviews