Lunteren Gravel route

Ben je op zoek naar een toegankelijke route zonder al te veel technische (lees MTB single trails) over het prachtige platte land in de Veluwe? Dan is dit er eentje om niet over te slaan. De totale route is circa 50 kilometer en begeleid je over hoofdzakelijk brede gravel paden met een aardige dosis asfalt.

De route voert je door de nodige kleine dorpjes en weilanden in de omgeving. De uitzichten zijn hoofdzakelijk dan ook erg mooi te noemen op een kort stuk industrie terrein na dan…

Wil je iets korter? Dat kan! Bovenin de route zit een lus die gemakkelijk af te snijden is waardoor je een +/- 10 kilometer kan afkorten. Andersom kan natuurlijk ook samen met de Ede lus (zie hier) kan je deze uitbreiden tot een dikke 100 kilometer aan gravel plezier. Let er dan wel op dat de Gravel route van Ede een stuk technischer is dan de Lunteren Gravel route.

Qua banden zouden we hier adviseren niet te breed te gaan of de bandenspanning wat hoger te houden. Alle stukken zijn zeer goed begaanbaar en vergen nou eenmaal minder grip uit je banden.

Meer gravel routes

Lunteren Gravel route GPX