Naam Locatie Adres Disiplines
Bikepark Bad Wildbad Park Hochwiesenhof 7
D-75323 Bad Wildbad
  Downhill/XC/Freeride/
Dirtjump/fourcross/Pumptrack

 

Korte omschrijving:
Site:  https://adventure-bikepark.com/
Het Conti Bikepark Bad Wildbad is een mountainbike-park voor iedereen. De trails zijn voor beginners tot
professionele rijders. het Bikepark biedt op dit moment 6 routes van verschillende niveaus. Midden in het Conti
Bikepark is het Bike Station, hier worden de Bikepark tickets verkocht. Bij het Bike Station kun je ook terecht voor
fiets en protectie verhuur, drankjes, snacks, onderdelen en reparatie service.

 

Trail kaart van het bikepark Bad Wildbad

Missen we nog iets? Stuur jouw reactie naar info@trail-addicts.com

 

KEN JIJ DE WACKENHUT STAR TRAIL AL?

Wat velen nog kennen als GoPro Freeride heet nu het WACKENHUT STAR TRAIL. Nadat we eindelijk onze graafmachine hadden, konden we de hele tweede helft op grotere schaal opnieuw vormgeven. Het resultaat is een hele sectie als JumpLine: Remmen en doorvliegen!

We hebben de nieuwe sprongen zo gebouwd dat je ervan af kunt rollen, je AirTime stap voor stap kunt verhogen of elke tafel helemaal kunt overslaan of op sommige plaatsen zelfs kunt dubbelen.

De eerste helft is wat rotsachtiger en niet zo glad als de tweede helft. Bovendien vind je aan het begin een gebouwde (omkeerbare) houten drop met een hoogte van 120 cm, gevolgd door enkele kleinere drops met een hoogte tot 50 cm. Wij gebruiken deze lijn ook voor onze starterscursussen, omdat alle kritieke elementen omkeerbaar zijn of ontworpen om af te rollen.

KÄRCHER FREERIDE WORDT ROCKSOLID FREERIDE

Ben je op zoek naar veelzijdigheid en een lijn die je veel plezier biedt en ook geschikt is voor beginners? Dan moet je zeker eens kijken naar de ROCKSOLID FREERIDE!

Nadat we ROCKSOLID als nieuwe naamgever en sponsor voor de freeride lijn in de Wolfsschlucht hebben weten te strikken, hebben we samen met de jongens al een aantal nieuwe features aan de lijn toegevoegd. Zo is het gedeelte direct na de start voorzien van nieuwe grote bermen. Op het laatste stuk direct na de weg hebben we het gebied volledig vrijgemaakt en 400 meter baan opnieuw vormgegeven.

DH1 – GIANT DOWNHILL – iXS DOWNHILL – EPIC DOWNHILL

Een van de oudste DH tracks in Europa, berucht en al een paar keer hernoemd.

We noemen een spade een spade: EPIC DOWNHILL

Tot 2014 was de DH-lijn een vaste locatie voor verschillende downhillwedstrijden zoals de iXS Downhill Cup en het Duits kampioenschap. Sindsdien is het een beetje stil geworden in Bad Wildbad, wat de DH-Line bijzonder onwaardig is. Een deel van de agenda als nieuwe exploitant is dan ook om weer wedstrijden te organiseren en de oude lijn nieuw leven in te blazen – de nieuwe naam is er al: EPIC DOWNHILL