Bikepark Crans-Montana

Met een netwerk van 200 kilometer aan mountainbike routes. 181 bewegwijzerde mountainbike-, crosscountry- en enduro-tracks, drie downhill-tracks die eindigen in een Northshore-zone en ook speciale e-bike-routes. Crans-Montana biedt een grenzeloze speeltuin en een verscheidenheid aan mogelijkheden voor alle mountainbikers.

En wat hebben al deze routes gemeen? perfecte bewegwijzering, een verscheidenheid aan natuurlijke landschappen en adembenemende panoramische uitzichten!

Verschillende «Swiss Bike Hotel» gecertificeerde vestigingen en tal van gespecialiseerde winkels en gekwalificeerde gidsen verwelkomen bezoekers die op zoek zijn naar een mountainbike vakantie in deze zonnige regio Zwitserland.

Alles is gemakkelijk te bereiken vanuit Sierre dankzij de liften of bussen van Sierre-Montana en de liften waarmee je de berg toppen kunt bereiken.

Mountainbike in Crans-Montana

360° uitzicht, op het zuiden, wijngaarden, bossen, negen meren, vier watervallen, weilanden en een gletsjer, dit is slechts een deel van de gevarieerde landschappen die de regio Crans-Montana vormen en de regio tot een mountainbike speeltuin maken.

Wat de infrastructuur betreft, zal ook aan de verwachtingen van mountainbikers worden voldaan, aangezien de liften 365 dagen per jaar open zijn en onbeperkte toegang bieden tot de bergen, een groot aantal bergrestaurants en de vele natuurlijke schatten.

Het uitgestrekte domein omvat 77 km enduro- en langlaufroutes voor alle niveaus, die gecertificeerd en bewegwijzerd zijn. Er zijn maar liefst 11 routes, met een totaal hoogteverschil van 2.350m.

Downhill in Crans-Montana

Downhillers zullen genieten van het brede scala aan downhill-infrastructuur in het Crans-Montana Bike Park. De Crans-Cry d’Er-lift maakt alle infrastructuur zeer gemakkelijk te bereiken voor downhill-rijders.

Verspreid over het skigebied zijn er drie afdalingen beschikbaar: een zwarte, een rode en een blauwe. Deze tracks bieden een panoramisch uitzicht over het Rhônedal, gevolgd door een passage door het bos met een reeks technische secties, eindigend in een Northshore-zone met een stroomlijn en verschillende drops, en een skillpark met verschillende modules om de nieuwste trucs uit te proberen.

E-Bike in Crans-Montana

Is er een betere manier om van het hele fietsroutenetwerk in Crans-Montana te genieten dan met de e-bike? Je hoeft alleen maar te kiezen tussen de 200 km aan mountainbikeroutes en de 177 bewegwijzerde mountainbike-, langlauf- en enduroroutes.

Hoewel al deze routes kunnen worden gebruikt op e-bikes, zijn er vier routes speciaal ontworpen voor e-bike-excursies .

Als onderdeel van het Energy Bike District-project wordt bij alle e-bike-verhuur een gratis GPS-systeem geleverd, zodat je de ideale route kunt vinden. Daarnaast zijn er in de regio Crans-Montana voldoende oplaadpunten.

Opzoek naar andere bikeparks in Zwitserland? Check ze hier