Ook de route van Ede is de afgelopen tijd flink onderhanden genomen. Hoog tijd om ook hier eens te gaan kijken dus.

Mountainbike route Ede van recht toe recht aan naar bochten werk!

We zijn niet op het officiële start punt gestart. Vanaf knooppunt a50/a12 hebben we de eerste parkeer plaats opgezocht op de N224. Daar begint de route best leuk, beetje bochten werk met redelijk wat flow. Let wel, mocht je vervend enduro rijder zijn en hou je absolute niet van XC? Dan kan je beter wat anders gaan doen, lekker even boekje lezen of zo… De Mountainbike route is namelijk erg “netjes” en zal je in die zin technisch niet gaan verassen. Toch als XC of beter gezegd cross-country route is hij best leuk aangelegd.

Lange paden, met nog best wat verhard er tussen

Na wat leuke bochtige kilometers, wat reuzen van (stieren? of wat is het?) komen dan toch de lange rechte paden. Zelfs wat verharde stukken erbij, echt kilometers vreten dus. Jammer, heel jammer want precies dit vinden wij persoonlijk een stuk minder leuk. Net nu ik redelijk chagrijnig begin te worden komt er ineens uit het niets een mini afdaling met super veel flow en zowaar wat springbare heuveltjes! Leuk aangelegd, loopt lekker alleen heel erg kort. Hier kom ik dan ook gelijk een wat oudere meneer tegen die zijn zadelpen heeft gebroken 🙁 iets met staan op je pedalen bij dit soort stukken?

Meer van de rest, lange stukken afgewisseld met leuke bochten

Het patroon van lange stukken afgewisseld met nieuwe mountainbike 2.0 stukken blijft het geval. Na Ede zelf nog wat flinke doortrekkers om vervolgens weer de echte 2.0 stukken met veel bochten te rijden.

Goede update! Maar toch wat advies

We willen de bedenkers en bouwers complimenteren over de updates. Erg leuke stukken, met mooie bochten. De lange rechte stukken vinden wij persoonlijk vreselijk maar laten we dat persoonlijke smaak noemen. Ons advies is wel, maak de route iets minder “netjes”, we komen in het bos nagenoeg geen wortels tegen? Het lijkt sommige stukken meer op een onverharde wielrenbaan, dat is jammer. Wortelpacks kunnen de route nog verder tunen en onze Nederlands mountainbikers iets meer klaarstomen voor als ze het buitenland in gaan 😉 want zelfs de XC routes of beter gezegd de cross-country routes in de Ardennen en verder, zijn bezaaid met oneffenheden zoals stenen en wortels, laat staan de iets moeilijkere trails… Het fijne eraan is, je hebt minder werk!

Dat gezegd hebbende, keep up the good work!

De video van MTB challenge over de mountainbike route Ede: