Mountainbike Eifel weekend! De trailhunt start op vrijdag, dan 2 dagen knallen met onze trail-addicts ride

 

Om een weekend van 3 dagen te organiseren waarbij het de bedoeling is om de eerste dag een nieuw gebied te verkennen, heeft als voordeel dat de voorpret enorm is! En dit Mountainbike Eifel weekend gaan we voor het eerst kamperen met de Trail-Addicts camper. Het uitzoeken van een mooi gebied, checken of campings al open zijn, trailforks afstruinen, strava uitpluizen het hoort allemaal bij de voorpret. (video onderaan dit artikel)

 

 

Vrijdag ochtend rond 7 uur vertrekken we, heel relaxed want vandaag staat er niemand op ons te wachten, vandaag zijn we met ons vieren. 7 uur wordt dus al gauw kwart voor 8. We hadden besloten om centraal tussen de Nideggen (zaterdag rit) en Monschau (zondag rit) te gaan zoeken naar trails. Ons oog is gevallen op de Rursee, met een prima camping in het dorpje Rurberg. Op trailforks vonden we tegenover het dorp aan de andere kant van de “See” 1 zwarte afdaling op trailforks. We besluiten om deze voor het laatst te bewaren.

 

 

Bewapend met meerdere topo apps op onze telefoons kamde we het gebied uit maar de trails waren niet wat we zochten. Voornamelijk double tracks die ook geschikt waren voor rolstoelen. Heel fijn voor de minder valide die ook het bos in willen, maar niet voor ons. Elk zwart stippellijntje hebben we onderzocht. Helaas, het werd er niet beter op… Overal waar een bordje – verboden voor fietsers – stond leek veel belovend, maar nergens werden we eigenlijk getrakteerd op iets moois. Wellicht ook de reden dat niemand dit gebied kent…

 

Nideggen Drop

 

Na wat rondgedwaald te hebben en wat teleurstellingen rijker hebben we uiteindelijk die ene zwarte trail opgezocht. De trail begon zoals alles hier als een anderhalf meter breed wandelpad maar gelukkig vonden we al snel de reden waarom hij als zwart gemarkeerd was. 1 afdaling met tal van lijnkeuzes, deze hebben we dan ook 3 keer gedaan! Over de kleurkeuze – zwart – gesproken? Nee, laten we daar rood van maken…

 

Na wat biertjes op de camping was het plan om ergens een dikke Duitse schnitzel te scoren. Dat viel nog vies tegen, alles was vol of gesloten, uiteindelijk een eindje verderop iets gevonden waar we onze welverdiende schnitzel konden eten! Na een ietwat spannende rit op de bike – in volledige duisternis – terug naar de camping, daktentje in kruipen en klaar maken op dag 2!

 

#vanlife 😀

 

Nideggen kennen we, niet alleen wij, dit is inmiddels een aardig populair gebied. Er stond een sterk enthousiast groep klaar die – wat later bleek – niet vies was van wat extra klimmetjes om nog wat vette afdalingen te doen. De berg ten zuiden van Leversbach biedt veruit de meeste toffe trails, normaal bezoeken we nog wat andere stukken maar de behoeft voor de bikepark afdaling en rockgarden was simpelweg te groot! Telkens als we beneden kwamen stonden er meerdere oor tot oor grijnzen ons aan te kijken om zo snel mogelijk weer omhoog te gaan Jdat deden we dan ook!

 

 

Hoog tijd om met ons allen nog even een terrasje te pakken om vervolgens terug te keren naar onze camping, vanavond staat kampvuur op het programma met een BBQ. Dit is wel echt het leven. Voor de camper, op hout, je eten gaar grillen. Ondanks het bizar mooie weer, het is nog vroeg in de lente en het koelt dus snel af. Flink wat hout erop dus! Met onze handen naar het vuur gedraaid spreken we de dag nog eens helemaal door.

 

 

 

Zondag is het alweer tijd om in te pakken en door te rijden naar Monschau, hier staat groep 2 klaar voor een dag mooie trails rijden. Enkele gasten rijden 2 dagen sommige gasten kennen we van vorige edities, alles tezamen belooft het wederom weer een mooie dag te worden!

 

 

Monschau is iets minder technisch dan Nideggen, toch heeft het genoeg te bieden om het een “Enduro” rit te noemen. Het mooie van dit gebiedt is dat de klimmen wat korter zijn en erg makkelijk. We cirkelen een soort van om de parkeerplaats heen en volgen zo ons route over de mooiste afdalingen hier in de omgeving. Monschau is een erg toeristisch gebiedt, gelukkig merk je daar – hier in de bossen – niet zo veel van. Mocht je toch Monschau eens willen bezoeken (wat best een aanrader is) ga dan vroeg, de parkeerplaatsen lopen snel vol hier… Na een 6-tal afdalingen was de koek nog niet op bij iedereen, dus ook vandaag was er ruimte om de laatste nog eens te doen, dit keer niet met een makkelijke klim. Nico en ik rijden op de Specialized Levo en Kenevo dit weekend, heerlijk! Ook deze laatste steile klim vol met rotsplaten en losse stenen doet ons geen centje pijn. Boven wachtend tot dat de groep is uitgestoomd schieten we nog eenmaal naar beneden, terug naar de parkeerplaats om dit bizar succesvolle weekend af te sluiten en ons weer aan te sluiten op het gezinsleven thuis.

Zin in wat geschiedenis les? https://nl.wikipedia.org/wiki/Eifel

Meer bikepark en trailpark informatie Duitsland

 

 

En zie hier de video, Part I – Vergeet je niet te abonneren op ons Youtube kanaal!!!!