Learn 2 Ride the Alps

Een week lang vooruitgang boeken op alpiene singletracks

Doe mee aan deze week als je je alpiene mountainbikevaardigheden wilt verbeteren. Thuis ontbreekt het je misschien aan langere afdalingen en technische stukken of obstakels, waar je in de Alpen wel mee te maken krijgt. Om te genieten van een stressvrije rit op de trails in de Alpen, helpen we je om wat basisvaardigheden te leren en je zelfvertrouwen een boost te geven. Na een hele dag geweldige trails te hebben geshred, pak je een biertje in de tuin van het comfortabele chalet terwijl je wacht tot je vers gekookte diner klaar is….Klinkt dat niet als een droom!

Datum: 17-24 augustus 2024
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om deze fietstocht op maat te organiseren voor je eigen groep rijders in de zomer van 2024.

De reis

We bouwen deze week geleidelijk op. Dit betekent dat we de week beginnen met wat makkelijkere trails in het bikepark en eindigen met het shredden van wat meer techy natuurlijke trails met een glimlach. Met bikepark les Carroz aan de ene kant van de vallei en les Portes du Soleil aan de andere kant, kunnen we gemakkelijk wat geschikte trails voor je vinden voor het begin van de week. Je gids is AlpAdventures Arno, een Franse gediplomeerde mountainbike gids, die ook Nederlands en Engels spreekt. Hoewel we gebruik maken van skiliften om zoveel mogelijk bergafwaartse meters te maken, heb je op sommige dagen toch een beetje goede oude beenkracht nodig.

Slaapplaats

Je verblijft in een comfortabel chalet in de Vallée du Giffre, in of vlakbij het dorp Samoëns. Meestal deel je een kamer met een van je reisgenoten. Elke ochtend begin je de dag met een smakelijk ontbijt en je sluit de dag af met een ‘Dailycieux’ diner, vers bereid door AlpAdventures chef Jessica. Dit zou geen AlpAdventure zijn als je niet een nacht in de bergen doorbrengt! Dus tijdens een 2-daagse rit in de Alpen komen we aan bij een afgelegen berghut met een prachtig uitzicht, een biertje, een diner en een bed. Zo zijn we de volgende ochtend gegarandeerd als eerste op de trails!

Je mountainbike

Je eigen mountainbike meenemen is leuk, maar niet altijd het beste. Om comfortabel en veilig van de Alpen te kunnen genieten, raden we een trail/all mountain of enduro fiets aan met minimaal 130mm voor- en achtervering. Zorg er ook voor dat je mountainbike is uitgerust met goede alpine banden en grote remschijven voor veel remkracht. Maak je geen zorgen als je geen geschikte fiets hebt, we kunnen je helpen er een te huren (prijs € 250/week).

Meer informatie: Learn 2 Ride the Alps