Nieuwe Camper Stoel hoezen in de VW T5.1

Het ombouwen van een camper is leuk, maar helaas ook erg populair. Zo zijn er ontelbaar veel onderdelen te vinden op de 2de hands markt in Nederland voor de Volkswagen t5 en t6 modellen. Voor mijn T5GP bus zocht ik een nieuw setje voorstoelen en na het telkens uitspelen van Marktplaats viel ik – telkens van mijn stoel* – van de prijzen!

*Sorry voor deze uitermate slechte woordgrap…

En door.

Het vervelende is eigenlijk vooral dat de stoelen niet slecht zijn, ze zijn gewoon lelijk en in mijn geval had ik ook nog eens 2 verschillende soorten stof. Daar wilde ik wel wat mee. In mijn vorige camper een normale T5 had ik al eens goedkope stoelhoezen geplaatste welke eigenlijk net niet lekker paste en ook nog het nadeel hadden dat ze gingen zweten (niet de stoel maar de bezitter ervan…) Dus opzoek naar iets beters, mooiers en goede stoffen.

Zelf direct online aan de slag

Na wat gezoek op internet kwam ik uiteindelijk een bedrijf tegen dat Carseatcover heet. De prijzen zijn niet goedkoop, maar tja, ik wil maatwerk en maatwerk kost geld! Het toffe hier is dat je zelf kan spelen met de producten. Alcantara Leder andere patroontjes en stiksels. Voor mijn Volkswagen Camper bus zocht ik een luxe uitstraling zonder het te “overdoen”.

De configurator gestart, gekozen voor kunstleder aan de zijkanten en alcantara op de zitvlakken. Alles in donkere kleuren met een contrast stiknaatje. Zo bestellen en fingerscrossed, want als deze hoezen teleurstellen ben ik wel even wat meer eurootjes kwijt dan de 100,- euro van die andere hoesjes.

De montage van de Carseat hoezen is (bijna) een eitje!

De hoezen kwamen relatief snel binnen en de eerste indruk is mindblowing mooi. Nu hopen dat de pasvorm dat ook is want dat maakt of breekt het hele geheel. Feit is dat ik dus 2 verschillende stoelen heb. Voordat ze alles produceren moet je nog een aantal stappen doorlopen zodat zij precies weten welk model ze moeten maken. Samen met wat zacht gereedschappen (in mijn geval banden lichters) en de instructie video aan de slag gegaan. Her en der is het best even een gevecht, dit omdat het er mooi strak omheen komt te zitten. Niks in verhouding tot cushcore monteren, dus het valt mee 😉

Het resultaat is echt bizar mooi!!! Echt heel mooi en na bijna een jaar ze er in hebben zitten kunnen we ook zeggen zeer goed! Geen zweet billetjes door het prachtige alcantara, veel zitcomfort en erg slijt en krasvast. De oude bus (2011) schoot binnen no time een verjongingskuur kuur door dat is echt super. Wat een uitstraling!

Iets meer achtergrond van Carseatcover.nl

Carseatcover.nl is een bedrijf opgericht door Maurice de Boer en Lars Kram. Ontstaan uit een hun eigen behoefte aan mooie bekleding van een goede kwaliteit, met de uitstraling van af fabriek geleverde bekleding voor een goede prijs uiteraard.
Klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is precies wat Carseatcover.nl biedt.
Het bedrijf  is uniek in de Benelux . De bekleding wordt over de originele bekleding gemonteerd. Dit heeft als grootste voordeel dat je de auto niet enige tijd kwijt bent: de montage duurt 3 tot 4 uur. Dit is met de video dus prima zelf te doen!

Ze bieden bekleding voor bijna alle automerken en modellen, aan de hand van originele maattabellen. De bekleding is er in verschillende materialen, zoals textiel, alcantara en eco-leder. Alle materialen zijn zeer slijtvast, gemakkelijk schoon te maken en niet statisch. Natuurlijk bieden ze vele kleurstellingen, in zowel materiaal als stiksels. Personaliseren met een (bedrijfs)logo is ook mogelijk, waarvoor wij niet hebben gekozen.

Op de website is alles zelf samen te stellen en gelijk te zien; de ‘configurator’ is een soort virtuele showroom. Ook opties als stoelverwarmingsets zijn beschikbaar. Een eventuele stoelairbag blijft uiteraard geheel functioneel . Daarvoor word de bekleding elk jaar getest en krijgt elke set zijn eigen TÜV-certificering.

We kunnen ongeveer 1500 verschillende automodellen leveren  (van de meeste modellen hebben ze verschillende versies (3-deurs, 5-deurs, coupé, cabriolet, sport, combi) verschillende jaartalen en generaties in het systeem.

Het aanbod wordt constant uitgebreid (ze digitaliseren elke 2 dagen een nieuw model)
Kortom er is heel veel mogelijk bij dit bedrijf.

tel: 06-51166710
Montage adres/Showroom
Koldingweg 19e1, 9723 HL Groningen

info@carseatcover

www.carseatcover.nl

Meer vanlife verhalen

Adventure and Survival Verzekering