MTB Trail Centre Kočevje

Het MTB Trail Centre Kočevje ligt in Dolga vas en is bedoeld voor echte mountainbikeliefhebbers. Er zijn 11 routes van verschillende moeilijkheidsgraden, met bijna 20 kilometer aan trails door elkaar:

Check de overzichtskaart van het park hier

De dirt line, met makkelijkere en moeilijkere richting:
Het bestaat uit twee lijnen, een makkelijkere met “tabli” en een moeilijkere met “gapi”. Bestaande uit 7 opeenvolgende sprongen op beide lijnen. Als je wilt leren springen, moet je de onverharde lijn onder de knie krijgen. De lijn bevindt zich aan de voet van het centrum.

Skill park
Het Skill Park bevindt zich boven het terras en is bedoeld voor rijders die geen technische kennis hebben of die hun vaardigheden willen verrijken of gewoon plezier willen maken. In het skill park leren mountainbikers balans, springen en andere basis mtb vaardigheden en de faciliteiten zijn gemaakt van hout.

pumptrack:
De pumptrack bestaat uit geasfalteerde hobbels en bochten die ritmisch met elkaar verbonden zijn tot een cirkelvormig geheel. De gevarieerde aard van de pumptrack maakt het een leuke maar veilige sportieve ervaring voor fietsers van alle leeftijden. Scooters en skateboards zijn ook welkom.

pro line jumps:
Een lijn met 8-10 m hoge sprongen met “gaten”, ontworpen voor de beste springers. Er is veel vaardigheid en moed voor nodig om van de lijn af te gaan.

FLAT OUT lijn:
Deze lijn is ontworpen voor het Flat Out Days festival en bevat enorme sprongen voor de behoeften van het festival. De lijn is gedurende het jaar gesloten, maar je kunt het festival wel bijwonen.

Friderik klimparcours:
Lengte: 3.000 m
Hoogteverschil: 250 m
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Het Friderikpad is vernoemd naar Friderik II van Keulen, die zijn kasteel Fridrihštejn bouwde bovenop de heuvel die over Kočevje heerst. Hij en Veronika Deseniška hadden hier hun liefdesnestje. De Friderik is het enige pad dat omhoog gaat en op de top wordt je beloond met een fantastisch uitzicht. De 250 m hoogtewinst overwin je op dit kronkelige pad.

Adres: Kočevska cesta, Dolga vas 1330 Kočevje

Meer informatie over MTB Trail Centre Kočevje

Meer bikeparks in Slovenië