Gravel route Veenendaal en Ede 61Km

De Gravel route van ruim 61 kilometer stuurt je volledig om Veenendaal en Ede heen. Het is een goed afwisselende route waarbij vooral in het begin het lekker bochten werk begint op de mountainbike routes van de omgeving. De start ligt direct op een parkeer plaats in het bos waar deze mountainbike route dan ook precies langsloopt.

Download GPS

Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug

De eerste kilometers lopen zoals gezegd door de bossen net boven Rhenen over de lokale mountainbike routes. Deze MTB routes zijn al de moderne “2.0” versies wat wil zeggen, geen meter loopt recht. Kappend en draaiend over de perfect aangelegde MTB routes is echt heerlijk om even lekker in de flow te komen. Dat “perfect aangelegd” wil zeggen: Nee hier heb je geen dikke vering nodig met nog veel dikkere banden… Een goed uitgeruste Gravel fiets is meer dan voldoende hier! Je kronkelt rustig verder tot dan je het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug uit rijdt om de bossen te verruilen met het meer typische Nederlandse Landschap: Landbouw.

Kaart van de Gravel route Veenendaal Ede

Recht toe recht aan kilometers vreten.

Wanneer je het bos uit komt staan er lange soms verharde, soms onverharde halen op je te wachten. De omgeving is typisch Nederlands, maar zeker niet minder mooi! Ik verbaas mij zelf er over hoeveel mooie en relatief nieuwe boerderijen en huizen er staan in het minder drukke landschap. De rechte lange halen repeteren zichzelf helemaal tot en met Ede. Het fijne is: Je bent dan over helft!

Gravel route Veenendaal Ede

Bos stukkie rechtdoor en dan de homestretch!

Nog voor Ede beland je weer in de bossen en hier blijf je even. De Gravel paden wisselen elkaar af met normale bosgrond, ook gaat de navigatie lijn niet meer in lange stukken rechtdoor maar wisselen de bochten elkaar sneller af. Geen technisch gedoe hier, toch zeker lekker zo door het bos te rijden.

Na het bos even de wat de stad Ede wegwerken, stoplichtjes verkeer van rechts, dat soort dingen tot dat je bij Bennekom weer de landerijen in rijdt. De landerijen zetten zich voort en de lange stukken rechtdoor doemen weer op. Vervelen hoef je jezelf niet want in de omgeving is genoeg te zien.

Het laatste stuk is weer door het bos. Hier pak je nog wat laatste kilometers MTB route mee voordat je weer terug keert bij de auto.

Gravel route Veenendaal Ede

Conclusie

Zeker erg leuk. Zeker erg leuk voor de afwisseling dan. Persoonlijk vind ik de omgeving rechts van Ede net iets mooier, bijvoorbeeld deze route Ede Arnhem. Ben je in de buurt, of heb je die andere Ede route al gereden, dan is dit er gewoon eentje die je ook moet rijden J

Slootje oversteken tijden Gravel Ride