Vind de mooiste mountainbike avonturen op Secrettrails.eu

Op Secrettrails vind je de beste mountainbike gids bedrijven in heel Europa, we werken samen met gids bedrijven die de mooiste mountainbike vakantie aanbieden in Europa. Check ze op www.secrettrails.eu.

Meer informatie

Gravel route Arnhem Ede

Zin in een dikke 50 kilometer aan Gravel plezier? Dan is de Gravel route tussen Arnhem en Ede een echte aanrader! De route bevindt zich grotendeels alleen in de bossen of heidegebieden wat dit een uitzonderlijke beleving maakt en je zal doen verbazen hoe mooi Nederland eigenlijk kan zijn!

Download GPS

De aard van de route

Deze gravel route gaat hoofdzakelijk over brede gravel paden en mtb trails. Start je vanaf Arnhem dan passeer je eerst wat “oude” stukken van het Arnhemse MTB pad. Redelijk oldskool en recht toe recht aan stuk. Gelukkig is de omgeving direct de moeite waard om lekker om je heen te kijken en kilometers weg te harken. Wanneer je eenmaal op het Noordelijke stuk terecht komt kom je meer en meer moderne mtb trails tegen in de moderne stijl, dat betekent flink wat sturen over de flowy mtb paden die dit gebied kent. De trails zijn aangenaam voor Gravel bikes wat betekend niet al te veel dikke wortels. Denk overigens niet dat je geen dikke wortels tegen gaat komen! Er zitten best wat stukken in waar wat minder bandenspanning welkom is.

Route kaart Arnhem Ede Gravel route

Ede bereikt? Dan begint het nu weer wat makkelijker te worden om weer even flink aan te zetten en om toch die 50 kilometer vol te maken. De omgeving wordt zeker niet minder mooi, echter heb je hier meer echte gravel paden en langere rechtere stukken. Op het eind langs de spoorbaan kan je nog kiezen voor een stuk extra onverhard of parallel het fietspad te pakken.

Houd rekening met zand

Uit ervaring weet ik dat het in deze regio behoorlijk zanderig kan zijn wanneer het een tijd droog is geweest. Houd daar rekening mee, bredere banden kunnen helpen, lagere bandenspanning ook!

De route zelf is makkelijk uit te breiden door nog meer MTB routes te pakken die de regio rijk is. Veel routes hier zijn gemoderniseerd en wat ons betreft perfect voor een Gravel Bike.