Enduro training

Een endurowedstrijd gaat door in droge én natte omstandigheden. Daar moet je als rijder dus klaar voor zijn. Alleen maar rijden op droge trails is een utopie. Daarom rijden we voor onze Enduro training vandaag in een mega-nat Witten (Duitsland) waar een enorm breed scala aan trails ligt! Durven we onze mountainbike nog steeds plat in de bocht te leggen als de ondergrond nat en vol bladeren en natte wortels ligt? Om wat “extra spice” toe te voegen timen we wat runs. Want als er een klokje loopt gebeurt er toch wat met je motivatie! Crashen? Of run voor run wat secondes eraf snoepen? Mountainbike-prof worden. Een leven vol spannende races, op de mooiste plekken ter wereld. Wij – Trail-Addicts Bram, Rik en Nico – gaan ontdekken wat je hiervoor moet. En wat je ervoor moet laten. Maar zonder het allerbelangrijkste uit het oog te verliezen: plezier! Het ultieme doel: deelname aan een EWS enduro-wedstrijd.

Trails in Witten

Meer over onze challenge

Met Trail-Addicts zijn we inmiddels al op heel wat plekjes geweest in Europa. We fietsen wat af en door de ervaring worden we telkens wel wat beter. Toch gaat het voor ons gevoel niet hard genoeg. De écht snelle rijders schieten ons op alle fronten voorbij en echt wedstrijdmateriaal zijn wijzelf ook niet. We merken dat je voor deze schitterende sport van het mountainbiken echt véél meer moet doen om echt goed te worden, dan alleen wat rond te fietsen.

De komende 3 jaar nemen we de tijd om ECHT beter te worden. We gaan ons focussen op onze techniek samen met professionals. Maar ook gaan we ondervinden wat er allemaal nog meer nodig is naast het fietsen om kracht, souplesse en snelheid op te bouwen. We gaan op een aantal “afdalingen” meten hoe snel we zijn, daar focussen we ons dan op. Sneller, sneller en nog sneller. In onze YouTube series zullen we van alles voorbij laten komen. We nemen je mee in onze reis hoe je een pro mountainbiker kunt worden 😀

Dat uiteraard zonder dat we het allerbelangrijkste zullen verliezen: Plezier!

Abonneer je alvast op ons kanaal zodat je zeker niks mist.