OFF-Day in Solingen

Ken je dat een “OFFDAY” zo’n dag dat je gewoon niet lekker in je flow komt, zo’n dag dat je moeilijk doet over dingen die je normaal gewoon rijdt… Zoals inmiddels wel bekend zijn we volle bak aan het werken aan onze conditie en techniek. Elke dinsdag avond vullen we een uur tot anderhalf uur met manuals, wheelies, bochten step ups enz enz. Dat dat haar vruchten afwerpt weten we inmiddels! Bochten gaan beter, wheelies duren langer en de manual zit in de maak. Maar toch. Vandaag begint slecht, hoe ga ik (Rik) dit herpakken?

Heerlijk Enduro gebied hier in Solingen

In Solingen kan je heerlijk rijden. Er liggen mooie technische trails, veel rotsen wortels met steile stukjes. We starten gelijk met een technisch uitdagende trails, er zit van alles in en de steilheid is bovengemiddeld te noemen. De eerste meters voelen onwennig maar ondanks dat rollen we zonder problemen de rockgarden af, Nico pakt nog even zijn testikels mee maar dat te zijde 😉 Na de rockgarden zit een roll in. Niets bijzonders, het is wat steil het is wat glad meer niet. Na meermaals aan te rijden er omheen gerold, het wil gewoon niet in mijn hoofd! Irritant.

De run na dit debacle is minder technisch, maar het blijft harken. Wanneer je niet in de flow komt zijn technische secties extra moeilijk omdat je meer remt dan nodig is en dat maakt het extra moeilijk. Ik ken deze trail, meermaals zonder problemen gereden….

Na al dat eerdere gehark komen we bij een prachtige technische bikeparkisch afdaling aan. Veel fun factor zit erin met veel kleine drops, tal van hoge gladde wortels en relatief steil te noemen. Ga je op deze afdaling harken? Dan ga je bijna gegarandeerd onderuit!

Blijven ademen op de trails

Eenmaal ingereden, op mijzelf inpratend beloof ik mijzelf om weer te focussen waar we op trainen. Met vertrouwen de fiets in de bocht gooien, kijken waar je naar toe wilt en niet onnodig veel snelheid eruit willen halen om misplaatste zekerheid te bereiken. Het werkt! Langzamerhand komt de flow en het vertrouwen terug. Het in de basis verbeteren van je techniek is nu iets waar ik mijzelf op terug kan pakken, heerlijk deze afdalingen zo!

Nieuwe trails rijden in Solingen

We vervolgen de dag met een aantal nieuwe trails, volledig in de modder maar niet minder lekker. Ook hier kan je met behulp van de juiste techniek de fiets heerlijk door de bochten laten rollen en de flow vinden!

Om het lekkere gevoel vast te houden doen we de 2 mooiste afdalingen nog eens, middels een kleine loop komen we weer op de bikepark achtige afdaling, langs de rotsen waar Nico onderuitging voor een revanche en de heerlijke flowy race afdaling welke langs de weg loopt en uitkomt bij de bus 😀 De OFFDAY werd een absolute TOPDAY!

Meer bikepark en Trailpark informatie Duitsland