Is een Daktenttrailer de perfect oplossing?

Onlangs zijn we met Trail-Addicts 2x naar de exact zelfde regio gegaan in een maand: Les Hautes Rivieres. Een keer met de camper, een keer met de vouwwagen. Condities waren iets verschillend van elkaar maar ze hadden beide genoeg regen. Zo belanden we weer bij het filosofische vraagstuk: Camper, Tent of misschien wel een Daktenttrailer?

Nog even op een rijtje:

De camper is vooral makkelijk omdat je veel bagageruimte hebt en snel een slaapplak hebt op de camping. Nadeel is dat je altijd alles moet af breken als je even boodschappen moet doen, plus dat vooral de kleine campers gewoon te klein zijn om in te leven. Met andere woorden je moet sowieso nog iets opbouwen voor de regenachtige avonden.

De vouwwagen bleek uiterst effectief voor dit tripje. Zeker onze oude holtkamper spacer. Makkelijk op te bouwen, veel ruimte ook wanneer het regent. Nadeel kan worden ervaren is de snelheid: 90kmh in Nederland, 80kmh Duitsland. Toch eenmaal de grens over in België mag je alweer 120kmh en zelfs 130kmh in Frankrijk (wat prima gaat met een vouwwagen). Overig nadeel met een vouwwagen is inpakken. Alles is vies en nat, dat behoeft gewoon wat meer werk en aandacht om de spullen boel een beetje schoon weer in de klaphut te krijgen.

De daktent is er natuurlijk ook nog. Zeker ideaal als je geen camper hebt om zo je eigen auto om te toveren tot mini camper. Veel ruimte in je slaapvertrek en je hoeft niet telkens je alles uit te laden voor je gaat slapen. Vooral deze optie is perfect als je continue op doorreis bent. Verder dezelfde nadelen als bij de camper. Op en afbreken om even boodschappen te kunnen doen en weinig binnen leefruimte zonder zaken op te bouwen…

De Daktenttrailer het beste van 2 werelden?

Stel nou je neemt een daktenttrailer. Voordeel van een trailer is dat je net even wat meer zooi kan meenemen. Perfect zou dan zijn als de fietsen op de dissel van de trailer passen. De daktent zelf is makkelijk op en af te bouwen ook als de omgeving vies is.

Foto: https://daktent.nl/nieuw-daktenttrailer/

Daarbij zijn er supermooie luifels speciaal voor de daktent zodat je ook voldoende binnen ruimte hebt als het regent. Bij een daktenttrailer hoef je niks op en af te breken als je vergeten bent om boter te halen bij de supermarkt. De trailer blijft dan gewoon lekker staan!

Foto: https://www.top.systems/nl/projecten/prototype-offroad-trailer-rijdt-testrit-in-marokko/

Eigenlijk zou de daktenttrailer zo moeten worden ingericht dat je vanaf buiten overal bij kan. Als een soort kleding en spullen kast. Op die manier hoef je niks uit te pakken en in te pakken. We vonden deze nog op het internet. Alles bij de hand! Keuken koffie enzovoorts. Feitelijk pak je dus niks uit. Iets meer kastruimte zou dan nog wel fijn zijn maar verder al prima concept!

Stof tot nadenken. We blijven opzoek naar de ideale manier van reizen voor onze mountainbike tripjes!

Check hier meer Vanlife verhalen