Bikepark Drielandenpunt

Naam Locatie Adres Disiplines
Drielandenpunt Aachen Geländefahrrad-Aachen e. V.
Aureliusstrasse 42
52064 Aachen
Downhill, Freeride, Enduro, Trail, Tour, Dirt
 
 

Voor de liefhebbers van afdalen is er sinds enige tijd een bikepark nabij het Drielandenpunt. Dit is te danken aan de inzet van GFAC (Gelände Fahrrad Aachen), een mountainbike vereniging uit Aken en omstreken, waarmee Discovery een samenwerkingsverband heeft. Onze leden kunnen daarom onder zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het bikepark.

Het parcours van GFAC is gelegen op openbaar gebied, maar is in principe enkel te gebruiken door leden van GFAC of mensen die een dagkaart aanschaffen. GFAC biedt speciaal aan onze leden de mogelijkheid tegen een aantrekkelijke prijs (de prijs van een dagkaart) het hele jaar gebruik te maken van het bikepark.

Meer over MTB Club Discovery

Mountainbiken is een heel veelzijdige sport en dus zijn er ook veel soorten mountainbikers. Van recreanten, voor wie ontspanning en natuurbeleving vooropstaan, tot wedstrijdsporters die het uiterste van zichzelf vergen om te kunnen winnen. Van beginners die nog aarzelen voor het geringste obstakel, tot zeer bedreven bikers voor wie rijden een tweede natuur is geworden. Van planmatige toeristen die bij voorkeur uitgepijlde routes rijden, tot echte avonturiers die in onbekende, verre streken verdwalen. Van downhill tot gravel. Van trail tot trial. Van singlespeed tot enduro. Van jong tot oud. Mannen en vrouwen. Van de oostelijke mijnstreek in Zuid-Limburg, tot ver over de provincie- en zelfs de landsgrenzen. Discovery is er voor al deze mountainbikers, en dus ook voor jou! Om ervaringen uit te wisselen, de passie te delen, en samen sterk te staan. Om dingen tot stand te brengen voor mountainbikers. En natuurlijk vooral ook om samen hele mooie tochten te rijden.

Mountainbikeclub Discovery is opgericht in 1990 en onderhoudt en ontwikkelt sinds 1992 5 hoog aangeschreven mountainbikeroutes door de Parkstad gemeentes. Ook werkten we enkele jaren mee aan een wedstrijd op en rond de Wilhelminaberg in Landgraaf. En we verzorgden de eerste jaren de mountainbikeroutes van Limburgs Mooiste, waarbij niet alleen wijzelf, maar vaak ook ons hele gezin een steentje bijdroeg. Deze dingen doen en deden we voor álle mountainbikers.

Daarnaast organiseren we voor onze eigen leden: club- en sleutelavonden (meestal in de winter), ladies rides en jeugd-trainingen (Discovery Juniors), clubweekenden (altijd in het buitenland zoals, Echternach, Freiburg, of de Moezel), de traditionele meerdaagse MegaMiler en de zondagse clubtochten (met koffie).

Meer informatie over bikeparks in Nederland