Bikepark Balblair: Wild mountainbiken en rustige boswandelingen

Als je op zoek bent naar een mountainbike-uitdaging, of rustige wandelingen naar een vijver waar beestjes op de loer liggen, is dit verborgen juweeltje Balblair de moeite waard. Op de fiets, te voet of te paard kan je de zonnige bossen en hoge rotsen verkennen. Op de toppen heerst een wild gevoel, met uitzichten over de heuvels naar het westen en oosten, terwijl u diep in het bos beschutte open plekken vindt vol wilde bloemen en bessen.

Black Trail

Vooral gravel singletrack met secties van rock and boardwalk. Kan modderig zijn en erg steil op sommige stukken.

Een leuke en dikke zwarte trail met technische rock features en een fast-flowing downhill. De volle, lung-busting klim naar boven Cnoc an Tionail geven je spectaculaire uitzichten voor dat je de rock slab afdaling naar Candy Mountain in rijdt. Dit stukje test zelfs de mensen met de grootste “b*ll*n”!

 

Blue Trail

Klim door de bomen op het kronkelende pad. Meestal brede grindpaden met enkele losse secties en lange, zachte tot middelmatige hellingen. Kan modderig zijn als het nat is.

3.2 km 

Blue: ModerateLess information

Een plezierige snelle explosie door de bomen voor competente riders die hun vaardigheden op het gebied van fiets handling willen verbeteren en een ideale warming up voor experts die de Balblair Black willen proberen. Werk aan je balans op de strakke kronkelende secties en laat je banden rollen op de vlakke afdaling Ceilidh Trail.

Meer bikepark en trailpark informatie in de UK

Meer over bikepark Balblair