Bikepark: Ferme Libert Malmedy

Bike park Ferme Libert Malmedy is gelegen in het hart van de Hoge Venen, op slechts enkele minuten van het centrum van Malmedy, in de tuin van het beroemde Ferme Libert. De skipiste van Ferme Libert is bekend in heel België voor meer dan 50 jaar. Het bikepark Malmedy bestaat uit drie downhill trails en een 4cross baan ontworpen door four-cross specialist UCI rijder Phill Saxena, die werd gebruikt voor het Belgisch Kampioenschap four-cross evenementen in 2008, 2009 en 2010.

Er is een totaal hoogteverschil van 110m De tracks zijn ongeveer rond de 600 en 800 meter lang. Dit bikepark is voorzien van alle standaard voorzieningen, up-lift, fietsverhuur (downhill, freeride en four-cross), parkeerplaats, fiets-wash, toiletten met externe toegang tot het restaurant en de catering en accommodatie op het terrein van Bikepark Malmedy Ferme Libert.

 

De stoeltjes lift van Malmedy

Schrik niet van de stoeltjes lift! Het is even wennen want deze stoeltjes lift in Malmedy is een oldscool sleeplift en dat is niet heel comfortabel. Het wordt vooral leuk als er iemand in de rij staat die het niet helemaal onder de knie heeft en zo meermaals een stoeltje moet laten schieten. De rij word niet kleiner en de druk dus ook niet 😀

Verder is dit gewoon een bikepark wat je eens moet hebben bezocht. Het zal je voor een dagje zeker niet vervelen. Wat vooral tof is om te zien hoe de pro’s of locals de big jumps nemen!

 

3550a

www.bikepark-fermelibert.com

Downhill, Pumptrack Freeride, Enduro

Route de la Ferme
Libert, 33
4960 Malmedy
Belgique

 

 

 

https://vimeo.com/27482039

Missen we nog iets? Stuur jouw reactie naar info@trail-addicts.com