7stanes – Tweed Valley

Het Tweed Valley Forest Park is een van de belangrijkste mountainbikebestemmingen in Schotland. De Tweed Valley staat in het hele Verenigd Koninkrijk, Europa en daarbuiten bekend om de kwaliteit, het ontwerp en het enorme aantal speciale mountainbikeroutes en ook om de passie voor de sport die door elke vezel van de vallei kronkelt.

7stanes tweed valley

We waren verheugd dat we deze reeks films met Scotty konden maken, om de spectaculaire mountainibike mogelijkheden in Schotland te laten zien. In deze film richten we ons op de breedte van het mountainbiken in de Tweed Valley – kijk maar eens en lees verder voor meer inspiratie!

Hoogtepunten van Tweed Valley

Glentress – 7Stanes Trail

De parel in de kroon van de door Forestry en Land Scotland beheerde trailcentra – het is het drukste (en gezelligste) trailcentrum in het VK.

Geboren uit de passie van de mensen die de eerste incarnatie van het trailcentrum bouwden, is het door velen geliefd geworden. Glentress is een mekka voor mountainbikers!

Met 71 km aan speciaal aangelegde trails, die zich een weg banen door prachtige bossen. Met nog veel meer kilometers aan natuurlijke paden verspreid door het bos, wordt het ook snel een trekpleister voor de meer ervaren rijder. U zult nooit een tekort aan routes hebben, hoe vaak u ook komt. Daarbij komt nog een trailhead met een café en de uitstekende Alpine Bikes Shop die alles biedt wat u voor uw tocht nodig hebt, inclusief de verhuur van fietsen en e-bikes.

Glentress 7stanes trails

Innerleithen – Traquair Forest 7Stanes Trail

Innerleithen, gelegen op enkele kilometers van Glentress, is geschikt voor de meer ervaren rijder. De DH trails die over de heuvel lopen, worden beschouwd als enkele van de beste in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. De uitdagende XC route is ook niet voor doetjes! Het omvat een beenverbrandende klim met een geweldig uitzicht op de top als beloning voor uw inspanningen en grijnzende singletrack afdalingen met optionele zwarte gradaties. En als je weet waar je moet zoeken, vind je enkele van de beste natuurlijke, met de hand aangelegde paden die je ooit zult kunnen berijden.

De trails dalen steil door het bos vanaf de top van Plora Rig terug naar de basis, waar je de paden steeds opnieuw kunt gebruiken als je een plaats hebt geboekt bij de liftdienst ter plaatse, Adrenalin Uplift.

Voor of na de tocht zul je het stadje Innerleithen willen bezoeken, want het is hard op weg een centrum van mountainbikebedrijven te worden. Met 4 fietswinkels in de kleine hoofdstraat die huurfietsen, begeleide ritten en lessen aanbieden, en ook kit, modderige fietsvriendelijke cafés, is een bezoek zeker de moeite waard.

Innerleithen – Caberston Forest (AKA De Golfie)

Aan de noordkant van de stad ligt Caberston Forest. De legendarische off-piste trails die hier te vinden zijn, zijn bedoeld voor zeer ervaren rijders. Sommige van deze paden worden nu officieel beheerd door de Tweed Valley Trails Association, die elk jaar meer paden in het gebied adopteert. Zij organiseren regelmatig graafdagen, waaraan iedereen kan deelnemen, zodat zowel inwoners als bezoekers kunnen leren hoe de paden in het gebied worden aangelegd en onderhouden.

Voor of na de rit kunt u het stadje Innerleithen bezoeken, dat hard op weg is een centrum van mountainbikebedrijven te worden. Met vier fietswinkels in de kleine hoofdstraat die huurfietsen, begeleide tochten en lessen aanbieden, en ook kit, modderige fietsvriendelijke cafés, is het zeker een bezoek waard.

Yair Forest, Cademuir Forest and Other Natural Trails

De Southern Upland way verbindt Yair Forest met Innerleithen en biedt fietsvriendelijke ridge top riding. Het is een klassieke rit die aansluit op de vele technische off-piste en wilde paden die in Yair Forest verborgen liggen en die veel rijders zich wellicht herinneren van de beruchte Selkirk mountainbike marathon evenementen.

Andere bossen die met de fiets kunnen worden verkend zijn Cademuir bij Peebles, een plaatselijk ruitergebied met enkele korte routes voor wie in de stad verblijft. Gypsy Glen is de plaatselijke klassieke MTB-tocht en biedt een geweldige rit over de bergkam tot in Peebles. Deze natuurlijke rit kan het beste worden overgelaten aan droger weer en neemt u mee naar afgelegen heuvels.

Bekijk meer bike en trailparks van Verenigd Koninkrijk 

Voor actuele informatie check hier de 7stanes bikeparks

Booking.com