7stanes – Fort William

De bergen van Glencoe en Fort William hebben een lange geschiedenis van buitenactiviteiten, klimmen, bergbeklimmen, skiën, trail- en heuvellopen, zwemmen in open water, kajakken en zeilen – en nog veel meer! Mountainbiken maakt deel uit van deze geschiedenis van outdoorcultuur – daarom staat het bekend als de Outdoor Capital van het Verenigd Koninkrijk.

fort william 7stanes

We waren verheugd dat we samen met Scotty deze reeks films konden maken om de spectaculaire mountainbike in Schotland te laten zien. In deze film richten we ons op de breedte van het mountainbiken in Lochaber – kijk en lees verder voor meer inspiratie!

Lochaber is al meer dan 30 jaar een speciale plaats voor Britse mountainbikers en is een van de meest iconische wedstrijdlocaties ter wereld, met de UCI-wereldbeker die al twee decennia in Fort William wordt gehouden. Om deze en andere redenen is Lochaber een topbestemming voor mountainbikers in Schotland.

Nevis Range en Glencoe zijn bekende bestemmingen voor downhill trail riding, en het nabijgelegen Laggan is ook een klassieke Schotse plek voor trail riding. Het gebied biedt ook veel mogelijkheden voor meer avontuurlijke tochten in meer afgelegen landschappen. Er zijn ook kleinere avonturen te ontdekken, zodat bezoekers hun eigen onvergetelijke ervaringen kunnen creëren.

De gemeenschappen van Lochaber zijn gevormd door hun omgeving, en de plaatselijke bevolking geniet van een levensstijl die is geïnspireerd door het landschap – Lochaber nodigt bezoekers uit om te komen ontdekken wat er zo bijzonder is aan het gebied, om hun eigen gedenkwaardige ervaringen te creëren en tijdens hun verblijf te leven als een plaatselijke bewoner.

Nevis Range

De Nevis Range staat bij mountainbikers over de hele wereld bekend om zijn beruchte snelle rotsachtige parcours. Locals creëerden de eerste trails in Leanachan Forest in de vroege jaren 90, die zich vervolgens ontwikkelden tot de wereldbeker downhill track en heksenpad cross country routes. Hoewel de bestemming bekend staat om zijn uitdagende trails – snel, ruw en rotsachtig, of steil, technisch en glibberig – is het ook geschikt voor beginnende en gemiddelde rijders, met veel blauwe routes, waaronder de nieuwe ‘Blue Doon’, een 9 km lange route met toegang via een gondel naar Aonach Mor.

Met de enige berggondel in het Verenigd Koninkrijk is de Nevis Range een populaire toeristische attractie en een aanwinst voor de gemeenschap. Het biedt ook bos- en bergwandelingen die geweldige panoramische uitzichten bieden en de bergervaring voor iedereen toegankelijk maken.

Nevis Cycles beheert de fietsenwinkel en fietsverhuur bij het basisstation, met een vloot fietsen voor cross country, trail, enduro en downhill. Een fietsgids kan rijders van alle niveaus helpen hun vaardigheden en vertrouwen te verbeteren om van hun ervaring te genieten – zeker het overwegen waard voor rijders die de stap zetten naar deze technisch veeleisendere trails.

7stanes Nevis Range

De berg Glencoe

De berg Glencoe ligt op een relatief toegankelijke plek ten zuiden van Lochaber, bij de ingang van de dramatische en sfeervolle Glen Coe die naar de westkust afdaalt. De schitterende ligging geeft een dramatisch uitzicht op Rannoch Moor en Buachaille Etive Mor, misschien wel de meest gefotografeerde berg van Schotland.

De stoeltjeslift geeft toegang tot Meall A’ Bhuiridh, waar de paden steil, rotsachtig en ruig zijn. Zowel de rode als de zwarte paden zijn gebruikt door de Scottish Downhill Association (SDA) als locatie voor de nationale downhillwedstrijd. Rijders die Glencoe voor het eerst bezoeken, wordt aangeraden de rode route te nemen, die voor de meeste mountainbikers een echte uitdaging vormt. Op het vlakkere middengebergte zijn er enkele relatief eenvoudigere trails (maar nog steeds niet voor beginners!) die een rondje maken over paden die rotsplaatjes en prachtige uitzichten met elkaar verbinden.

Glencoe Mountain was de eerste skilift van Schotland, gebouwd in 1956, en Glencoe mountain behoudt dat onafhankelijke en enigszins rauwe gevoel – het heeft zeker een eigen karakter.

Fort William

De stad Fort William is een populaire toeristische bestemming, maar ook een bloeiende lokale gemeenschap met een sterke outdoorcultuur. Met het begin- of eindpunt van de West Highland Way, Great Glen Way, East Highland Way en Cape Wrath Trail, plus de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, en gemakkelijke toegang tot de verbluffend schilderachtige westkust, is de stad een centrum van activiteit en een perfecte uitvalsbasis om de westelijke hooglanden te verkennen.

Onlangs heeft de stad een opleving gekend met de nieuwe Highland-bioscoop en verschillende goede eetgelegenheden, naast nieuwe vrijetijdsvoorzieningen zoals de 3 Wise Monkeys klimmuur. De stad heeft 2 goede onafhankelijke fietsenwinkels: Off Beat Bikes in de hoofdstraat en Nevis Cycles in Inverlochy en Nevis Range.

Bekijk alle gidsen en trailparks

Check alle actuele informatie over 7stanes

Booking.com