Trails rijden in Remouchamps

Wat doe je als mountainbike-instructeur als je een dagje vrij bent? Juist: biken! We rijden een dagje mee met Mikey (Mikeys Bike Adventures) in Remouchamps. Dat terrein herinneren we ons nog wel van de Amblève Enduro. Steile rotsplaten, blinde drops en wat ‘over-the-bars’, dat is wat ik me herinner.

Een mountainbiker rijdt over een rockgarden in Remouchamps in België
donker bos met een mountainbiker in Remouchamps in België

Mikey kent dit terrein ook goed, blijkt. Zonder navigatie vinden we onze weg. We kruisen de Ninglinspo rivier een paar keer op de weg naar boven. En pratend over de voorbereiding van Mikey en Rik voor de Epic Enduro. Het is duidelijk: deze dag is niet zomaar even wat peddelen, maar het is een trainingsdag!

Mikey rijdt over een grote rotsplaat in Remouchamps in België

Opgewarmd door het maart-zonnetje starten we aan de eerste afdaling. Behoorlijk wat gehobbel over de keien. Mikey verbaasd zichzelf er ook nog over hoe hard hij hier reed tijdens de Amblève Enduro, vorig jaar. Als snel komen we bij loamy, steile trails. Wat een geweldig gebied!

Dikke jump over een groot rotsblok in remouchamps

We rijden deze dag drie afdalingen. Meer hadden we ook gemakkelijk kunnen redden, maar we moeten ook van het zonnetje genieten: dus picknicken we bovenaan de rotswand die ieder jaar steevast in de endurowedstrijd zit. Een pittige sectie, maar Mikey neemt ‘m vol vertrouwen. En ondanks zijn ‘vrije dag’ is het enthousiasme te groot om ons niet wat rijtips te geven. Een sectie die ik tijdens de endurowedstrijd niet reed, rij ik nu wel: een stenenveld vol grove stenen. Even goed kijken is belangrijk: er zit een lijn in, maar de grote stenen aan de zijkanten daarvan zorgen voor afleiding. Even verderop pakken we een sectie een paar keer achter elkaar: een flowy trails door het bos met wat drops van rotsblokken, snel achter elkaar. Mikey rijdt lek, dus wij kunnen deze sectie nog een paar keer rijden. De tip voor ‘de snelste lijn’ is me helemaal uitgetekend door Mikey, toch lukt het me niet om exact die lijn te rijden.

Let’s call it a day: drie vette afdalingen (en er liggen er nog heel veel meer: de Ambleve Enduro heeft er dit jaar acht), goede rijtips, één goede crash, lunch in de zon en een Lachouffe als afsluiter.

Meer informatie over Mountainbiken in België 

Meer over Mikey

Een La chouffe om deze mooie dag mee af te sluiten