Het bike- en trailcentre Glentress wat dicht bij Peebles ligt is een echt juweeltje. Glentress is één van de beste mountainbikeparks van het land, maar dat is slechts het begin van het verhaal. Met prachtige uitzichten op Tweed-Vallei en de geschiedenis van de Enduro Worldseries ademt alles in en om dit park mountainbiken. Perfecte trails met tal van keuzes en niveaus. Hier kan je wel even spelen! Niet onbelangrijk; er is ook geweldige koffie, eten en cake in het bruisende café.

Trail InformationThe Lower Green Route

Green: Easy – 3.5 km

30% singletrack. Allow 1/2 – 1 hours

Een perfecte beginner route door Glentress’s oudste en grootste bomen.

De trail start en eindigt in het Glentress Peel Visitor Centre. De route heeft rustige klimmetjes en relaxte bochten. de ideale start voor de beginnende mountainbiker.

The Upper Green Route

Green: Easy – 4.5 km

60% singletrack. Allow 1/2 – 1 hours

Een prachtige trails dat geweldige uitzichten over Peebles, the Tweed Valley en omgeving biedt

De singeltrails start vanaf Buzzards Nest Car Park, hier vind je direct de bordjes van de route. Het is een redelijk stuk klimmen, 2 kilometer maar je pakt aardig wat hoogtemeters.

The Glentress Blue Route

Blue: Moderate – 16.0 km

80% singletrack. Allow 2 – 4 hours

A hidden gem that’s big fun for all – Hier wordt het al wat serieuzer. De route is nog zeker goed te doen maar zal al wat meer ervaring van je vergen.

Deze route is opgesplitst in een lagergelegen en hogere loop. Start bij de trailhead bij Glentress Peel en klim tot aan Buzzards Nest. Dan kan je of afdalen voor de lagere loop of verder klimmen voor de bovenste loop. Pak je alles dan staat je echt een hoop te wachten waaronder Berm Baby Berm, Blue Velvet, Good Game. Het toffe hieraan is dat je met je hele groep hier fun kan hebben. Het biedt van alles!

The Glentress Red Route

Red: Difficult – 18.0 km

75% singletrack. Allow 11/2 – 3 hours

Deze favorieter trail is er een die een dikke smile op je gezicht verzorgt! Technische klimmetjes, prachtige uitzichten en flow afdalingen jumps en berms!

De rode route is echt een pareltje, inclusief de legendarische ‘Spooky Wood’ – een 1.5km singletrack met dikke flow berms overal! De route kan je het beste rijden van Glentress Peel en is alleen voor gevorderde rijders.

The Glentress Black Route

Black: Severe – 29.0 km

80% singletrack. Allow 3 – 5 hours

A long, technical ride that includes epic climbing and thrilling descents.

Volgestopt met epische klimmen en zwarte afdalingen deze trail zal fysiek een hoop van je vragen. Hij is technisch en een dikke 29km lang!

Glentress Freeride Park Orange: Extreme – 1.4 km

Het skill park is echt leuk om even te spelen, er zit van alles. Jump lijntjes, drops, berms, wallrides, noem maar op! Wij zelf hebben dit met vermoeide benen eind van de dag nog even gedaan… Hoe dan ook een aanrader om nog even te spelen.

www.mtbtravel.nl