Overcome the Mindf*ck

De beste tricks, de grootste rockgardens en bizarre roadgaps worden met gemak gedaan…. door de grootste ter aarde tenminste. YouTube staat er vol mee!

Als je iets verder gaat dan de standaard mountainbikeroutes en de meer Enduro-routes opzoekt, word je meer en meer uitgedaagd. En dan, dan kom je ze tegen: die Mindf*cks. Een mindf*ck is eigenlijk altijd een feature in een trail waar je eigenlijk gewoon de skills voor hebt, maar om de één of andere reden niet rijdt. Het gaat dan even mis in je hoofd en hoe langer je ernaar kijkt, hoe minder goed het eigenlijk gaat.

Onlangs ergens op de trails rond het drielandenpunt kwamen we weer op een extreem steil stuk wat dus in mijn (Rik) hoofd niet goed ging, ik weet dat ik dit met gemak kan rijden. Inrijden, remmen een beetje los en de fiets doet het zelf. Daarbij doen we in de Alpen met grote regelmaat dit soort stukken maar dan zit je in de flow.

Hoe word je een betere mountainbiker? Door te oefenen en je angsten (mindf*cks) te overwinnen! Gelukkig helpt het dat je maatje (Nico) het hele concept van mindf*cks niet kent, en dus kan voorrijden. We zijn opzoek gegaan naar steile stukkies in de regio. We hoorden dat een local ergens geheime* trails heeft aangelegd wat serieus naar beneden gaat. De ondergrond is daarbij nog eens extreem zanderig, wat dan weer gunstig is want als je dit kan,  kan je alles!

Vol goede moed mijzelf klaar gemaakt voor dit Enduro waardig stukje trail. Ik had wat aanrijmomentjes nodig maar uiteindelijk gereden! Jeej J tijdens het rijden ervaar je dat die “angst” ook echt nergens op slaat! Maar goed daarom noemen we het dan ook een “Mindf*ck”

*helaas kunnen we op dringend verzoek van de trailbuilder deze trail niet delen, sorry!

Check de video