Trailreview: bikepark Sankt Andreasberg

Eén van de bikeparks in de Harz is het MSB X-Trail bikepark bij St. Andreasberg. Nadat we bikepark Braunlage hebben gereden, hopen we dat deze trails net zo lang zijn. Dat is niet zo. Maar hier zijn wél steilere trails te vinden.

Aan de linkerzijde van de lift kun je eindeloos trails aan elkaar linken, met jumplines, bochten en north shores.
Maar onze voorkeur gaat uit naar de rechterzijde. Daar vind je trailnummer #4 en #6; de zwarte en rode trail. Steil, wortels, stenen en ja ook hier wat houten features.

 

Als we op de trail indroppen onder het bordje ‘Experts Only’, merken we gelijk dat hier HARD gereden wordt. De kombochten zijn krap, maar hoog genoeg om vol in te poffen, en de wortels en stenen komen zo bloot te liggen zoals je ziet op Worldcup DH trails waar een weekend hard gereden wordt. Maar dat betekent niet dat het slecht onderhouden is! Van remputten hebben we geen last en de twee steile trails in het bos hebben een lekkere loamy ondergrond.

Als kers op de bikepark-taart ligt er bovenaan bij de ingang van de zwarte en rode trail ook nog een ‘onofficiële’ trail. Nog meer loamy ondergrond, nog meer wortels. Dit is er vast één die in de Trailtrophy gereden wordt.

 

 

De trails hier zijn tof voor een dagje rijden; voor echte ‘bikepark-rats’ en ook voor de enduro-boys.