Loch Lomond & Trossachs National Park

Loch Lomond & Trossachs National Park is het meest toegankelijke nationale park van Schotland met een fantastische combinatie van lochs, glens en bergen. Met 22 lochs, waaronder Loch Lomond, het naar oppervlakte grootste binnenwater van Groot-Brittannië, en met 21 munro’s en 19 corbetts de bergen in.

Scotty on the Balquhidder Trails.

Aberfoyle

We waren geneigd om deze sectie ‘Gravelfoyle’ te noemen vanwege het succes van de ontwikkeling van de gravel scene en het aanbod door de lokale gemeenschapsgroep, Bike Trossachs.

En wat een aanbod heeft Aberfoyle voor gravelrijden met meer dan 200 km aan boswegen en paden binnen een straal van 12 km en verschillende lussen voor alle niveaus van fitheid en rijders die vanuit de stad vertrekken. De groep heeft grote plannen voor het gebied en het wordt spannend om te zien hoe deze groeiende scene zich blijft ontwikkelen.

Het is echter niet alleen voor gravelrijden: de stad heeft een klein maar leuk fietspark en diverse enduro (v.steile en glibberige) routes – er is goed te rijden voor veel verschillende soorten mountainbikers.

Balquhidder

Het historische huis van niemand minder dan Rob Roy McGregor, Balquhidder is nu de thuisbasis van een unieke reeks natuurlijke trails die zijn aangelegd en onderhouden door de gemeenschap.

Dankzij de Balquhidder Trail Crew zijn er 5 natuurlijke singletrack trails, een XC-lus van 1,7 km met singletrack en B-weg, en 2 big hill days met 16-20 km bergritten die kunnen worden verlengd of ingekort, afhankelijk van hoe je je voelt.

Check hier alle informatie over Loch Lomond, Trossachs

Meer guided trips en of trail park informatie United Kingdom

Booking.com