Bikepark Trail Land

Het bikepark Trailland is een leuk relatief klein bike park met aardig wat trail keuzes. Van bos trails tot flowy jump lines voor beginners en experts. Er is geen lift aanwezig in Trail Land, maar op de vrijdag middag/avond en op zondag rijden er shuttles. Check voor meer informatie de link hieronder.

Adres: Bergviertel 21, 8190 Miesenbach bei Birkfeld, Oostenrijk

Meer informatie over bikepark Trail land

Meer bike park informatie Oostenrijk

DE FLOW LIJN
Puur plezier voor iedereen: laat het gewoon flowen en geniet van het rijden door de berms! De gekozen lijn is wortelvrij en bevat brede, gemakkelijke aanloopbochten, roltafels en een omzeilbare river gap. Precies goed voor trail surfing. Wie wat langer wil rijden, kan de Flow Line combineren met de Panorama Circle. Net als de Panorama Circle is de Flow Line een trail voor iedereen. Beginner of professional, iedereen komt hier aan zijn trekken.
Over alle hindernissen kan gerold worden.

Flow line
Lengte ca. 1 km
Breedte ca. 1,5 m
Hoogteverschil bergafwaarts: 65 m
Gemiddelde helling: 7,5

2 mountainbikers over de flow line in Bikepark Trail Land

DE BOSFUN
De naam zegt het al: Bike-Fun door ons prachtige bos – en dat alles op een trail van topkwaliteit! Eerst leidt een bergopwaarts pad je rechtstreeks van het midden van de stroomlijn door het bos naar de top. Daar zie je een prachtig panorama over de mooie vallei in de richting van het Almenland. Er staat je een snellere flow trail te wachten, gecombineerd met een stuk single trail door het bos met de mooiste bochten, rollers en sprongen. De ondergrond is op sommige stukken wat ruwer (single trail passage). Over alle obstakels kun je rollen en ze zijn ook geschikt voor beginners.

Bosfun
Lengte afdaling: 1.100 m
Breedte: ca. 1,5 m
Hoogteverschil: 85 m
Gemiddelde helling: 10,0

DE PANORAMACIRKEL
Een korte vloeiende jumpline bovenaan het park met coole bochten en sprongen. Ook geschikt voor beginners, omdat over alle hindernissen gerold kan worden. Dankzij het stijgende parcours kan dit parcours als een circuit worden gereden.
De verbinding met de Flow Line is via de gemeentelijke weg (pas op voor het verkeer!).

PANORAMA CIRCLE Bergafwaarts
Lengte afdaling: 300 m
Hoogteverschil bergaf: 22 m
Gemiddelde helling: 8,4
PANORAMA CIRCLE Bergopwaarts
Lengte bergop: 263 m
Hoogteverschil bergop: 22 m
Gemiddeld stijgingspercentage: 8,4

bochten werk in Bikepark Trail Land

FREE TO BE JUMPLINE
Powered by Friesis Bikery

AIRTIME FOR EXPERTS is de naam van de jumpline die freeride pro Clemens Kaudela in 2020 heeft gebouwd. De jumpline in het hart van TRAILLAND is al van ver te zien. Als je al een solide springtechniek hebt, veel plezier met uitproberen. Je kunt drops, haaienvinnen, grote sprongen, rollers en 7m-12m tables verwachten, waarvan sommige 2 sprongen hebben.

DE TRAILSTEIG
De TRAILSTEIG vertakt zich na 160 m van de FOREST FUN naar links. Zeer smalle en vrij technische single trail op deels steil aflopend terrein voor gevorderden.

Lengte: ca. 600 m
Hoogteverschil: 60 hm

HUIWAY

Bovenaan de FOREST FUN heb je de keuze. Ofwel ga je rechtdoor langs de FOREST FUN of je slaat linksaf de HUIWAY in.
De HUIWAY is een zeer steile holle weg in het onderste gedeelte met een kleine opstap naar beneden en een hipssprong aan het begin.

Lengte: ongeveer 250 m
Hoogteverschil: 60 hm