Bike paradijs Königsberg

Hier in Hollenstein/Ybbs bikepark Königsberg en omgeving zijn mountainbikers al geruime tijd graag geziene gasten. Er heeft zich dan ook een uitgebreid netwerk van trails en tochten in verschillende moeilijkheidsgraden ontwikkeld met in totaal 300 km bewegwijzerde trails en 8.000 hoogtemeters. Van de plezierfietser tot de sportieveling, iedereen komt hier aan zijn trekken.

De e-bike trend stopt hier ook niet! Het eerste e-laadstation staat al in het dorp en er is er nog een bij het dalstation op de Königsberg.

Adres: Sattel 4, 3343 Hollenstein an der Ybbs, Oostenrijk

Meer informatie over het bikepark

Meer bikepark informatie Oostenrijk

Wallride in Bikepark Königsberg

Het Bikepark

Het Bikepark Königsberg ligt in het drielandenpunt van Neder-Oostenrijk, Opper-Oostenrijk en Stiermarken, midden in de Ybbstal Alpen. Van beginners tot mtbprofs, iedereen vindt er de juiste trail. Op 160 m boven zeeniveau omvat het bikepark momenteel vier trails met een totale lengte van 7,9 km. Naast drie downhill-trails is er sinds 2019 ook een uphill-trail, aangedreven door MERIDA, aan het aanbod toegevoegd. In de Bikers Playground kunnen beginners en de allerkleinsten hun eerste wallrides, tables en drops uitproberen.

Het bikepark is gebouwd door de ervaren shapers van BERGKRAFT, die al betrokken waren bij Leogang en het Olympisch Park in München. Het onderhoud van het parcours wordt uitgevoerd in samenwerking met ALPREIF uit Schladming.

Drop off in bikepark Königsberg

Downhill actie

In het voorjaar van 2016 is begonnen met de bouw van ons nieuwe fietspark op de Königsberg. Het aanbod is gericht op zowel beginners en gezinnen als ervaren mountainbikers en freeriders.

Van de pumptrack tot het technische parcours en het freeride-parcours van 1,8 kilometer, er is hier voor elk wat wils. Sinds vorig jaar is ook de nieuwe Uphill Trail powered by Merida beschikbaar.